ГоловнаТехноСистема NASAMS не зможе захистити Україну від високоточних ракет

Система NASAMS не зможе захистити Україну від високоточних ракет

Обіцяні союзниками системи NASAMS не зможуть повністю закрити небо над Україною. Водночас ефективність української системи ППО помітно збільшиться. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов.

Подробиці

За його словами, ракетні удари з боку окупаційних військ триватимуть доти, доки система протиповітряної оборони не буде посилена комплексами ПРО. Справа в тому, що використовувані ворогом крилаті ракети, по суті, є безпілотниками. Вони можуть летіти до мети як заздалегідь запрограмованою траєкторією, так і довільним маршрутом.

Жданов наголосив, що ракети типу «Калібр» літають на малих висотах. Через це радари систем ППО їх просто не бачать. Радіолокаційні станції «заточені» для виявлення прямолінійного руху ракети. Вони не в змозі вгадувати, куди можуть звернути в процесі польоту.

Експерт зазначив, що у розпорядженні російської армії залишилася обмежена кількість «Калібрів». Водночас ворог має запаси інших ракет на кшталт «Онікса», X-32, X-55 і X-101. Усі вони належать до класу високоточних.

На закінчення Жданов заявив, що рахувати ворожі ракети — остання справа. Натомість необхідно домовлятися з союзниками про постачання в Україну протиракетних систем.

 

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно