ГоловнаТехноXiaomi порушила обіцянку про 5% націнку на смартфони

Xiaomi порушила обіцянку про 5% націнку на смартфони

Проведене фахівцями Counterpoint дослідження показало, що собівартість Xiaomi 12S Ultra у конфігурації 8/256 ГБ становить 517 USD. Тим часом у роздробі ця модель смартфона коштує 887 USD.

Подробиці

У 2018 році фаундер та CEO компанії Xiaomi Лей Цзюнь зробив заяву про те, що націнка на смартфони та інші гаджети становить не більше 5%.

У 2019 році топ-менеджер знову заявив, що до собівартості гаджетів компанія додає не більше 5%. Саме тому вони можуть похвалитися високою ціновою доступністю.

Варто відзначити, що наведена фахівцями Counterpoint цифра включає вартість комплектуючих. Витрати виробника, пов’язані з проектуванням, складуванням, логістикою та маркетингом, у ній не враховано. Однак навіть у разі їхнього обліку величина націнки все одно виявиться більшою за 5%.

Смартфони Xiaomi відчутно подорожчали протягом останніх двох років. Ціни на них зростали поступово, тож ніхто цього не помітив. На даний момент відносно доступні пристрої випускаються китайським вендором під брендами Poco та Redmi.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Вперше показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Прийдешня сертифікація 3C фактично підтверджує неминучість презентації Meizu 21 Note, що нівелює чутки про відмову бренду "Мейзу" від розробки і виробництва "розумних" телефонів. Деталі Згідно з...

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...