ГоловнаТехноВиробник дронів Fusionflight представив мікротурбінний генератор потужністю 8 кВт

Виробник дронів Fusionflight представив мікротурбінний генератор потужністю 8 кВт

Американська компанія Fusionflight, що спеціалізується на виробництві дронів, представила мікротурбінний генератор ARC. Його потужність складає 8 квт. Бензиновий генератор такої ж потужності важить удесятеро більше.

Подробиці

Широку популярність компанія Fusionflight отримала завдяки своїм дронам JetQuad, які здатні злітати та сідати вертикально. Гранична швидкість польоту БПЛА становить 644 км/год. У рух безпілотники приводяться за допомогою двигунів, що працюють на ракетному паливі, гасі та дизпаливі.

Мікротурбінний генератор ARC

Надихнувшись безпілотниками, фахівці Fusionflight вирішили спроектувати найкомпактніший на планеті генератор. Прилад має габарити 17x27x52 сантиметра. При вазі 9 кг його потужність становить 8 кВт. Для порівняння: дизельний генератор Gensafe GF8000 такої самої потужності важить 107 кілограмів.

Інженери Fusionflight стверджують, що створений ними генератор здатний забезпечити електроенергією ціле домогосподарство. Завдяки компактності його можна використовувати як резервне джерело живлення в безпілотниках та літаках.

Генератор ARC підходить для заряджання електрокара. Головним його недоліком є рівень шуму 116,5 децибел. Пристрій працює голосніше, ніж реактивний ранець JetCat P80. Це тому, що протягом однієї хвилини турбіна генератора обертається навколо своєї осі 130 000 разів. Вартість агрегата до теперішнього часу залишається невідомою.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Офіційно сертифіковано бюджетний смартфон POCO M6 4G

Численні сертифікації підтверджують, що в найближчому майбутньому Xiaomi Group випустить POCO M6 у варіанті 4G для глобального ринку. Подробиці Згадки про підготовку цієї моделі містяться в...

Декілька смартфонів Xiaomi залишилися без підтримки виробника та можливості отримання HyperOS

Компанія "Сяомі" знову зіткнулася з негативними відгуками у зв'язку з оновленням фірмового порталу прозорості End-of-Life. Кілька моделей її смартфонів відтепер позбавлені офіційної підтримки і...

Як контролювати гучність сповіщень на смартфонах Xiaomi

Смартфони екосистеми «Сяомі» надають можливість індивідуально регулювати гучність повідомлень незалежно від гучності дзвінків, медіафайлів або будильника. Подробиці Чи не кожен власник смартфона хоча б раз стикався...