ГоловнаТехноЗСУ отримають дві батареї NASAMS, але не відразу

ЗСУ отримають дві батареї NASAMS, але не відразу

США забезпечать постачання в Україну двох батарей NASAMS, а не пускових установок, як писали місцеві ЗМІ.

Батарея включає кілька ЗРК, автомобілі для зарядки та обслуговування пускових установок, а також радар для виявлення повітряних цілей. За словами Юрія Ігната, який обіймає посаду спікера ЗС ЗСУ, дві батареї сучасної системи ППО будуть поставлені союзниками не швидко.

Подробиці

Справа в тому, що високотехнологічні комплекси NASAMS перебувають на озброєнні деяких країн. У зв’язку з цим вони поставляються замовникам компанією-виробником у порядку черги.

Ігнат наголосив, що оприлюднити точну кількість пускових установок, які будуть передані союзниками Україні, він не може.

NASAMS

Спікер додав, що постачальники систем ППО мають обмежені виробничі потужності, тоді як попит на них високий у всьому світі. Отже, чекати швидких постачань комплексів IRIS-T та NASAMS української армії, безперечно, не варто.

Загалом існує три покоління NASAMS. На озброєнні країн НАТО знаходяться ЗРК другого та третього покоління.

Батарея NASAMS другої генерації включає 12 пускових установок. В одну установку міститься шість ракет. Крім цього, до складу батареї входять центр управління вогнем (1 од.), радари (8 од.), машина Tactical Control Cell (1 од.) та автомобіль, оснащений електронно-оптичною камерою (1 од.).

Для ураження повітряних цілей використовують ракети американського виробництва AIM-120 AMRAAM.

До складу батареї NASAMS третьої генерації входять мобільні пускові установки на гусеничному ходу (6 од.), а також триколісні високомобільні установки.

Повітряні цілі уражаються за допомогою американських ракет AMRAAM-ER та німецьких ракет IRIS-T.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно