ГоловнаGSMЕксперти пояснили, з яких підстав оператори можуть не дати перенести номер

Експерти пояснили, з яких підстав оператори можуть не дати перенести номер

Можливістю міграції з мережі одного мобільного оператора до іншого сьогодні нікого не здивуєш. Для більшості абонентів послуга перенесення номера вже давно стала повсякденністю. Натомість бувають ситуації, коли мобільний оператор не відпускає клієнтів до конкурентів. Відмова у перенесенні номера може мати кілька підстав.

Баланс

Якщо на номері є нульовий баланс або ви заборгували оператору за послуги зв’язку, то перенести номер ви не зможете. У зв’язку з цим перед поданням заяви на перенесення номера доцільно зарахувати на мобільний рахунок невелику суму коштів.

Блокування номера

Якщо за порушення правил договору або з будь-якої іншої підстави ваш номер виявиться заблокованим, то мігрувати в мережу оператора, що конкурує, ви не зможете. Для перенесення номера вам доведеться досягти його розблокування.

Чужий телефонний номер

Відповідно до практики, що склалася на ринку, перенести можна тільки свій особистий номер. Він має бути зареєстрований на абонента, який мігрує до мережі конкуруючого ринкового гравця.

Некоректні дані

Якщо під час реєстрації телефонного номера ви вказали некоректні дані, то перевести його не вдасться. У цьому випадку такі самі дані необхідно надати новому оператору. Простіше кажучи, дані мають збігатися.

Регіон

Зареєстрована в Києві SIM-картка може бути перереєстрована в мережі стороннього оператора лише за місцем реєстрації. Таким чином, зробити це, наприклад, у Львові не вдасться.

Слід мати на увазі, що оскаржити відмову у перенесенні номера дуже складно. На жаль, учасники українського телекомунікаційного ринку не завжди дотримуються букви закону. Перенесення номера нічого гарного їм не обіцяє, оскільки вони втрачають клієнтів. З метою збереження клієнтської бази оператори можуть робити незначні порушення чинного законодавства.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Декілька смартфонів Xiaomi залишилися без підтримки виробника та можливості отримання HyperOS

Компанія "Сяомі" знову зіткнулася з негативними відгуками у зв'язку з оновленням фірмового порталу прозорості End-of-Life. Кілька моделей її смартфонів відтепер позбавлені офіційної підтримки і...

Як контролювати гучність сповіщень на смартфонах Xiaomi

Смартфони екосистеми «Сяомі» надають можливість індивідуально регулювати гучність повідомлень незалежно від гучності дзвінків, медіафайлів або будильника. Подробиці Чи не кожен власник смартфона хоча б раз стикався...

Xiaomi презентувала 43-дюймовий 4K QLED телевізор, який коштує дешевше за флагманський смартфон.

"Сяомі" збагатила ринок "розумних" телевізорів моделлю Xiaomi TV A Pro 43 2025, в якій відсутність сучасного дизайну компенсується наявністю чудового дисплея, великої безлічі ігор,...