ГоловнаТехноСупутниковий зв'язок у смартфонах може стати реальністю - Ericsson

Супутниковий зв’язок у смартфонах може стати реальністю – Ericsson

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Напередодні шведська компанія Ericsson уклала угоду про співпрацю з Thales та чіпмейкером Qualcomm. Партнери домовилися про проведення випробувань 5G у космосі.

Експеримент має на меті підключення наземних 5G-мереж до супутникових апаратів, що знаходяться на орбіті. Такий підхід дозволить розширити покриття 5G.

У космосі тестуватиметься технологія 5G NTN. У березні цього року вона отримала схвалення від консорціуму 3GPP.

Подробиці

З оприлюдненого партнерами прес-релізу випливає, що теоретично технологія 5G NTN здатна забезпечити 100% покриття 5G. Це означає, що зв’язком п’ятої генерації можна буде користуватись у морях та океанах, горах та інших важкодоступних місцях нашої планети. Такі широкі можливості призведуть до прискорення розвитку роумінгових сервісів для власників 5G-смартфонів. Крім цього, вони забезпечать повсюдне використання зв’язку 5G, у тому числі в енергетиці, транспортній галузі, галузі охорони здоров’я тощо.

Інтерес до технології 5G NTN пожвавився на фоні конфлікту американського оператора Dish із організацією SpaceX.

Компанія Ілона Маска стверджує, що плани оператора щодо використання частоти 12 ГГц для надання послуг 5G-зв’язку зроблять систему Starlink непридатною для використання на більшій частині території США.

Топ-менеджмент Dish оприлюднив результати дослідження, які показують, що керівництво SpaceX бреше. Маск назвав опубліковані документи “туфтою”.

Стрічка новин: