ГоловнаТехноРосія не зможе отримати жодних переваг від нарощування випуску БПЛА

Росія не зможе отримати жодних переваг від нарощування випуску БПЛА

Минулого тижня російська компанія Hive, що займається проектуванням дронопортів, домовилася з виробником COEX про викуп виробничих потужностей. Про це писали журналісти “Комерсанта”.

Подробиці

Необхідність купівлі виробництва дронів пояснюється тим, що до початку війни Hive постачала на ринок свої дронопорти в комплекті з безпілотниками DJI. Зараз ця компанія у Росії не працює. Виробничі потужності COEX дозволять Hive випускати безпілотники з лінійки “Пелікан”.

Російський дрон виробництва COEX

Вироблені Hive дронопорти використовуються для зарядки безпілотників, зміни АКБ, вивантаження даних таощо. У їх придбанні є сенс лише у разі експлуатації великої кількості БПЛА. Новий власник планує вкласти у розвиток виробництва дронів із сімейства «Пелікан» 100 млн руб.

За словами М. Мисєва, що працює в ТОВ «Дігінавіс» на посаді директора з телекомунікаційних проектів, жоден із запущених у Росії проектів з випуску безпілотників успіхом так і не увінчався. Компаніям так і не вдалося налагодити їхнє серійне виробництво. У свою чергу, керівник сервісу для сертифікації безпілотників «РанАвіа» А. Патраков повідомив, що з 1 березня в Російській Федерації діють оновлені авіаційні правила, що унеможливлюють промислове використання дронів за межами приміщень.

Відповідно до документа, оператори повинні мати сертифікат та атестат зовнішнього пілота. Отримати їх зараз неможливо через відсутність відповідної нормативно-правової бази. До речі, з початку війни вартість комерційних дронов на ринку РФ збільшилася на 30%. Окремі моделі літальних апаратів подорожчали втричі. Зростання цін учасники ринку пов’язують з масовими закупівлями коптерів військовими.

 

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Вперше показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Прийдешня сертифікація 3C фактично підтверджує неминучість презентації Meizu 21 Note, що нівелює чутки про відмову бренду "Мейзу" від розробки і виробництва "розумних" телефонів. Деталі Згідно з...

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...