ГоловнаТехноКерівник Apple нагадав журналістам про крадіжку фірмових технологій корпорацією Samsung

Керівник Apple нагадав журналістам про крадіжку фірмових технологій корпорацією Samsung

Один із топ-менеджерів «яблучної» компанії звинуватив конкурентів із Samsung Electronics у крадіжці технологій. За словами функціонера, південнокорейці “сперли iPhone” для створення смартфонів свого виробництва.

Подробиці

Скандальні подробиці викладено у документальній стрічці журналістки «Уолл-Стріт Джорнел» Джоанни Штерн. Назва спродюсованого нею фільму – “Via MacRumors”. Картина розповідає про історію створення, становлення та розвитку Apple.

В одній зі сцен голова маркетингового департаменту «яблучної» компанії Грег Джосвіак на запитання щодо свого ставлення до продукції Samsung заявив, що південнокорейські конкуренти неодноразово “бісили” його крадіжкою технологій.

– Вони їх здерли. Скористалися нашими інноваціями, зліпили їх посередню копію і вліпили все це на великий екран. Звичайно, нас це дратувало, – заявив управлінець.

Розказана Джосвіаком історія сягає корінням у 2013 рік. Тоді південнокорейський бренд здивував світ флагманським смартфоном Galaxy S4 із екраном 5”. Пристрій за своїми функціональними характеристиками виявився схожим на компактніший iPhone 5 з дисплеєм 4”. При цьому перші звинувачення у крадіжці пролунали за 2 роки до цього.

Нагадаємо, що в 2011 році “яблучники” подали на Samsung до суду, звинувачуючи азіатів у порушенні патентних прав (використання дизайну iPhone у гаджетах модельного ряду Galaxy). Підсумком 7-річних юридичних баталій стало стягнення з південнокорейської компанії $539 млн в якості компенсації за заподіяні крадіжками трьох дизайн-патентів збитки. На етапі подання позову американці вимагали $1 млрд.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно