ГоловнаТехноПоляки оголосили збір коштів на купівлю Bayraktar TB2 для ЗСУ

Поляки оголосили збір коштів на купівлю Bayraktar TB2 для ЗСУ

Польський журналіст С. Сераковський запустив краудфандингову кампанію. Він хоче зібрати гроші на Bayraktar TB2 для української армії. Сераковський закликав своїх однодумців приєднатися до битви проти окупантів шляхом купівлі у складчину найефективнішої зброї.

Подробиці

З опублікованого журналістом повідомлення випливає, що жителі Литви в стислі терміни зібрали гроші на купівлю ударно-розвідувального безпілотника. Керівництво компанії-виробника відмовилося їх взяти. У результаті дрон Bayraktar TB2 було поставлено в Україну безкоштовно. Зібрані литовцями кошти спрямовані на придбання боєприпасів для українських «Байракторів». Наступні три збори закінчилися тим самим. За словами Сєраковського, настала черга поляків.

Журналісти запропонували жителям Польщі зібрати на купівлю безпілотника 4,5 млн злотих, що еквівалентно 29,8 млн грн. Станом на вечір учорашнього дня у скарбничці було 145 000 злотих.

На початку цього тижня керівництво Baykar Technologies відмовилося взяти зібрані українцями 600 млн грн. Три літальні апарати будуть поставлені в Україну на безоплатній основі. Кошти було зібрано українським телеведучим та волонтером С. Притулою.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно