ГоловнаТехноНімецькі ЗМІ: Telegram порушив обіцянку не співпрацювати з урядами

Німецькі ЗМІ: Telegram порушив обіцянку не співпрацювати з урядами

Telegram викрили у передачі інформації про німецьких користувачів німецьким правоохоронцям. При цьому адміністрація месенджера продовжує стверджувати про відсутність будь-якої співпраці з владою держав, пише Spiegel.

Подробиці

Інформатори видання заявили, що перші переговори МВС ФРН із представниками сервісу датовані початковою декадою лютого. У ході консультацій сторони домовилися взаємодіяти щодо блокування забороненого контенту. Переговорників від Telegram, як запевняють газетники, очолював засновник сервісу Павло Дуров, який, нібито, заявив про «серйозне сприйняття» вимог німецької сторони.

Результатом тієї зустрічі стало формування каналу, через який телеграмники зливають представникам офіційного Берліна дані про завсідників месенджера. Німецька влада, зі свого боку, вивчає вміст пабліків і віддає розпорядження про блокування найбільш екстремістських та одіозних спільнот.

Співрозмовники Spiegel також заявили про передачу «Телеграмом» даних про кількох користувачів, схильних до педофілії та тероризму.

Аналітики німецького центру моніторингових стратегій CeMAS заявили про кратне збільшення кількості блокувань ТГ-каналів у ФРН з лютого до теперішнього часу.

Раніше представники офіційного Берліна неодноразово висловлювали невдоволення наявністю в «Телеграмі» численних угруповань неонацистів, антивакцинаторів та критиків офіційної теорії про пандемію коронавірусу. Деякі можновладці, такі як глава МВС Ненсі Фезер, закликали заборонити Telegram на території ФРН. Голова федерального Мін’юсту Марко Бушман погрожував засудити месенджера.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Вперше показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Прийдешня сертифікація 3C фактично підтверджує неминучість презентації Meizu 21 Note, що нівелює чутки про відмову бренду "Мейзу" від розробки і виробництва "розумних" телефонів. Деталі Згідно з...

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...