ГоловнаТехноВ росії розпочали блокування популярних VPN-сервісів

В росії розпочали блокування популярних VPN-сервісів

Влада росії вирішила відрізати населення від популярних ВПН-сервісів. Мета цього кроку – унеможливити отримання громадянами країни-агресора актуальної інформації про події у світі та перебіг бойових дій в Україні.

Подробиці

Збої з підключенням до ВПН-протоколів зафіксовані в Ростові, на Кубані та в Сибіру. Інтернет-аудиторія цих регіонів не може отримати доступ до серверів на IPsec-і L2TP-протоколах. Абоненти  “Ростелекому” та низки регіональних учасників ринку масово фіксують факти непідключень по лінії «сервер => клієнт».

Через це адміністратори корпоративних мереж змушені йти на екстраординарні заходи для обходу обмежень, наголошують журналісти локальних ЗМІ.

Говорячи простою мовою, блокування ВПН є спробою запровадження тотальної цензури в російському сегменті Мережі. Рахунок заблокованих сервісів йде на десятки. Почали з найбільших, таких як Speedify VPN, ExpressVPN та подібних до них.

Перед блокуванням ВПН-сервісів Росспоживнагляд відрізав росіян від незалежних ЗМІ, які висвітлюють перебіг військових дій не так, як хотілося б Кремлю.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Вперше показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Прийдешня сертифікація 3C фактично підтверджує неминучість презентації Meizu 21 Note, що нівелює чутки про відмову бренду "Мейзу" від розробки і виробництва "розумних" телефонів. Деталі Згідно з...

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...