ГоловнаТехноEricsson, Nokia та Huawei припинили співпрацю з компаніями з РФ

Ericsson, Nokia та Huawei припинили співпрацю з компаніями з РФ

Мінцифри РФ разом з провідними операторами стільникового зв’язку роздумує про те, як покарати постачальників телекомунікаційного обладнання, що пішли з російського ринку. Наразі сторони, що консультуються, схиляються до судового розгляду, інформує «КоммерсантЪ».

Подробиці

За даними видання, головними винуватцями дефіциту, що сформувався в РФ, призначені Ericsson, Nokia і Huawei. Основні питання – до позиції китайського гранду, який офіційно не повідомляв російських партнерів про припинення постачання, проте за фактом припинив співпрацю з компаніями з РФ.

Згідно з здобутою «Ъ» інсайдерською інформацією, нарада за участю чиновників Мінцифри та представників операторів МТС, Ростелеком, «Мегафон», «Теле2» та «Вимпелком» відбулася в міністерстві в середині цього місяця. Сторони аналізували перспективи подальшої співпраці із закордонними постачальниками у світлі реалій, що склалися через війну в Україні.

Ситуацію з «Хуавей» визнали найгіршою через скритність керівництва китайського концерну, яке відмовляється прямо відповісти на питання про звільнення/незвільнення з російського ринку.

Серед сценаріїв, що розглядалися на нараді, – подання судових позовів до вендорів, які відмовилися виконувати прописані в контрактах зобов’язання. Як “об’єкт для показової порки” може бути обраний один із постачальників.

Досвід успішних судових розбирань у російських компаній, які постраждали від втечі зарубіжних контрагентів, вже є. Так, 11.04.2022 один з арбітражів заарештував рахунки американського розробника комп’ютерної продукції Dell в обсязі 778 млн на вимогу інтегратора «Талмер». При цьому аналогічний позов «Теле2» щодо «Нокіа» на суму ₽478 млн 18.05.2022 було залишено без задоволення.

Опитані «Ъ» юристи відзначають небажання російської Феміди вводити забезпечувальні заходи щодо іноземних компаній, які втекли з РФ, однак у міру зростання санкційного тиску позиції суддів можуть змінитися на протилежні.

Інший співрозмовник «Ъ», близький до керівництва одного з топових вендорів, заявив про те, що постачальники, що пішли з РФ, не бажають втрачати настільки великий ринок і вишукують способи повернутися назад. Судовий позов щодо таких компаній топ-менеджер назвав контропродуктивним.

– Ну отримають позивачі затребувані $5-10 млн, і що вони робитимуть далі без обладнання та технологій? – Запитує співрозмовник «Ъ».

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Декілька смартфонів Xiaomi залишилися без підтримки виробника та можливості отримання HyperOS

Компанія "Сяомі" знову зіткнулася з негативними відгуками у зв'язку з оновленням фірмового порталу прозорості End-of-Life. Кілька моделей її смартфонів відтепер позбавлені офіційної підтримки і...

Як контролювати гучність сповіщень на смартфонах Xiaomi

Смартфони екосистеми «Сяомі» надають можливість індивідуально регулювати гучність повідомлень незалежно від гучності дзвінків, медіафайлів або будильника. Подробиці Чи не кожен власник смартфона хоча б раз стикався...

Xiaomi презентувала 43-дюймовий 4K QLED телевізор, який коштує дешевше за флагманський смартфон.

"Сяомі" збагатила ринок "розумних" телевізорів моделлю Xiaomi TV A Pro 43 2025, в якій відсутність сучасного дизайну компенсується наявністю чудового дисплея, великої безлічі ігор,...