ГоловнаВійськові технологіїМихайло Федоров увійшов до ТОП цифрових лідерів Європи

Михайло Федоров увійшов до ТОП цифрових лідерів Європи

Главу українського Мінцифри названо головним «Порушником правил» Старого світу. Номінація, в якій Михайло Федоров став беззаперечним лідером рейтингу Tech 28, англійською мовою називається Rulebreakers.

Подробиці

Понад те, чиновник увійшов до загального ТОП ренкінгу діджитал-лідерів Європи за сумою інших номінацій. Дослідження про “цифрові авторитети” континенту провело видання Politico.

Повний текст коментаря відомства доступний для ознайомлення на https://t.me/mintsyfra/3046.

Компанію Федорову у рейтингу Tech 28 склали топ-менеджери та провідні управлінці таких компаній, як “Фейсбук” (Хелле Торнінг-Шмітт), Spotify (Даніель Ек (Spotify) та ін.).

Заявлені причини попадання Федорова в шорт-лист цифрових лідерів Європи – внесок міністра в диджиталізацію України та його заслуги у протидії збройній орді зі Сходу (так, глава Мінцифри звернувся до лідерів ключових IT-компаній світу із закликом залишити російський ринок та припинити продаж технологій та обладнання країні-агресору).

– Саме стараннями Федорова Україна отримала супутникові термінали Starlink, – зазначають автори дослідження.

Також глава Мінцифри залучив на боротьбу з агресорами сотні хакерів, які змогли завдати відчутних збитків банкам та держкорпораціям РФ, а також російським ерзац-замінникам західних майданчиків (Rutube та ін.).

Понад те, заслугу Федорову поставили «швидке реагування на виклики воєнного часу», саме використання додатка «Дія» на допомогу переселенцям і передачі військовим даних про дислокацію і переміщення російських військ.

Привласнений Федорову «сукупний рівень впливу» – 23 бали із тридцяти можливих. За «силу» міністр отримав 7 балів, за «охоплення» та «бачення» – по 8 (максимально можлива оцінка за кожним із критеріїв – 10 балів).

Реакцією Мінцифри на виставлені оцінки стала заява про намір робити все можливе для якнайшвидшої перемоги над агресором.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...