ГоловнаВійськові технологіїЗапрошений ЗСУ у Пентагону ударний дрон «Жнець» буде модернізовано

Запрошений ЗСУ у Пентагону ударний дрон «Жнець» буде модернізовано

Інженери американського виробника літальних апаратів General Atomics працюють над модернізацією ударного дрона MQ-9B Reaper. Нова версія безпілотника отримає назву MQ-9B STOL. Вона використовуватиметься ВМС США.

Подробиці

Модернізований літальний апарат Reaper отримає видозмінене хвостове оперення та складні крила. Встановити їх на стандартний MQ-9B можна протягом одного дня. STOL-версія «Жнеця» запускатиметься прямо з десантних кораблів.

Президент General Atomics А. Александер порівняв комплект для модернізації дрону з хардтопом позашляховика. Під час сонячної погоди можна їздити на відкритому автомобілі. Якщо дощ, то на позашляховик можна встановити жорсткий дах.

Ударний безпілотник MQ-9 Reaper
Ударний дрон MQ-9B Reaper

10 травня компанія зі США опублікувала в Twitter анімаційний ролик, на якому відображено модернізований ударний дрон із символікою “Корпусу морської піхоти”. Він злітає з палуби великого десантного корабля на зразок USS Makin Island.

Остання версія Reaper комплектується турбованою силовою установкою Rolls-Royce M250. У носовій частині літального апарату можна знайти електронно-оптичний/інфрачервоний датчик MTS-B. Крім того, на MQ-9B можна встановити радар Eagle Eye, ретранслятор зв’язку, засоби радіорозвідки та інше навісне обладнання. Що ж до озброєння «Жнєца», він може нести на борту бомби з лазерним наведенням, ракети Hellfire, ракети JDAM тощо.

Китайські атомні підводні човни
Китайські атомні підводні човни з балістичними ракетами типу 094A Jin

Раніше стало відомо, що безпілотники MQ-9B хоче отримати українська армія. Нібито переговори про їхнє постачання в Україну вже ведуться.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Вперше показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Прийдешня сертифікація 3C фактично підтверджує неминучість презентації Meizu 21 Note, що нівелює чутки про відмову бренду "Мейзу" від розробки і виробництва "розумних" телефонів. Деталі Згідно з...

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...