ГоловнаТехноФСБ "прослуховує" українців: експерти розповіли, як перевірити смартфон

ФСБ “прослуховує” українців: експерти розповіли, як перевірити смартфон

Захоплення російськими провайдерами української телекомунікаційної інфраструктури на Херсонщині дозволяє спецслужбам країни-окупанта перехоплювати розмови мешканців регіону.

Подробиці

Робиться це шляхом т.зв. «паралельної переадресації» (надходження виклику одночасно до абонента та російських силовиків). Про те, як не стати мимовільним посібником ворога, розповіли фахівці Центру протидії дезінформації.

Експерти наполегливо рекомендують утримуватися від згадки про маршрути пересування та місця дислокації ЗСУ, а також радять використовувати для спілкування месенджери з активованою функцією захисту шифрування.

Виявити факт несанкціонованого втручання у розмову допомагають універсальні сервіс-коди, що підходять до всіх смартфонів.

Корисні цифрові комбінації:

  • *#21# клік на кнопку виклику: дозволяє встановити, чи активовано опцію переадресації викликів.
  • *#62# клік на кнопку виклику: дозволяє визначити, чи увімкнено переадресацію на інший номер.
  • * #43 # клік на кнопку виклику: дозволяє перевірити, чи активовано опцію очікування виклику.
  • * #33 # клік на кнопку виклику: відображення статусу блокування вихідних SMS/дзвінків.
  • ##002# клік на кнопку виклику: дозволяє видалити 100% переадресацій.

Вчора український експерт озвучив найпростіший спосіб убезпечити свій смартфон від намірів російських шпигунів. Ознайомитися з відповідною рекомендацією можна у нашій публікації.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Вперше показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Прийдешня сертифікація 3C фактично підтверджує неминучість презентації Meizu 21 Note, що нівелює чутки про відмову бренду "Мейзу" від розробки і виробництва "розумних" телефонів. Деталі Згідно з...

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...