ГоловнаВійськові технологіїСтало відомо, на що здатний БПЛА-камікадзе Warmate із Польщі

Стало відомо, на що здатний БПЛА-камікадзе Warmate із Польщі

Найближчими днями на озброєння української армії надійде дрон-камікадзе Warmate польського виробництва. Безпілотник, який позиціонується виробником як барражуючий боєприпас, здатний завдавати ударів по наземних цілях в радіусі 30 км від оператора.

Подробиці

Дрони виготовляються польською компанією WB Group. Посилення тренду на використання в збройних конфліктах боєприпасів, що барражують, вона зафіксувала однією з перших. БПЛА Warmate був представлений польськими інженерами у 2012 році. Незважаючи на свою простоту, у реальному бою він досить ефективний.

Баражуючі боєприпаси зарекомендували себе як надійний засіб поразки наземних цілей у 2020 році під час війни за Карабах. Минулого року польська компанія виготовила 1 000 безпілотник-камікадзе. У портфелі її замовників з’явилися іноземні держави.

Беспілотник Warmate

Можливості дрону

При вазі 5,7 кг безпілотник має розмах крила в 1,6 м. У повітря він запускається з компактної пневматичної катапульти. Безпілотник перемішається у просторі на висоті до 300 метрів, що робить його невидимим для супротивника. Наземні цілі відслідковуються оператором зорово. При їх виявленні він може направити БПЛА у піке.

Беспілотник Warmate

У повітрі Warmate може бути до 40 хвилин. Його швидкість під час пікірування може досягати 150 км/год. Як боєприпас у дроні використовуються 1,4-кілограмові термобарична або фугасна боєголовка. Він здатний вражати з повітря як танки, і живу силу противника.

Технічні характеристики:

  • Крейсерська швидкість – до 80 км/год.
  • Радіус дії – до 30 км.
  • Швидкість під час пікірування – 150 км/год.
  • гранична висота – 300 м.

Виробник рекомендує використовувати Warmate у тандемі з дроном-розвідником. І тут його ефективність зросте у кілька разів.

 

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...