ГоловнаВійськові технологіїСтало відомо, навіщо ЗСУ дрони MQ-9 Reaper по 32 млн USD

Стало відомо, навіщо ЗСУ дрони MQ-9 Reaper по 32 млн USD

Переговори з компанією General Atomic із США щодо постачання українській армії дронів MQ-9 Reaper продовжуються. Не виключено, що незабаром їх можна буде побачити у небі над Україною.

Подробиці

На даний момент ЗСУ використовують дрони Bayraktar TB2, які можна придбати за 1-2 млн. USD. Вартість MQ-9 складає 32 млн. USD. Така суттєва різниця у вартості через те, що йдеться про безпілотник зовсім іншого класу. За словами військових експертів, поява MQ-9 у розпорядженні ЗСУ здатна кардинальним чином вплинути на перебіг війни.

Американський ударний безпілотник MQ-9 Reaper

Крім США, дрони Reaper перебувають на озброєнні армій Великобританії, Франції, Туреччини та Італії. Вони чудово показали себе в Сирії та Афганістані. Дальність польоту дрону в залежності від модифікації складає 1900-2575 км. У повітрі Reaper переміщається на швидкості 400 км/год, тобто майже вдвічі швидше за Bayraktar TB2.

На MQ-9 встановлено шість підвісок для озброєння. Дві внутрішні підвіски здатні утримувати 680-кілограмові боєприпаси. Ще дві підвіски посеред крила можуть нести боєприпаси вагою від 230-270 кг. Вантажопідйомність двох консольних підвісок варіюється в межах 68-91 кг. Дрон можна використовувати для ураження як наземних цілей, так і повітряних. Для цього він має ракети «повітря-повітря» AIM-9X. Дальність їхньої дії становить 35 км.

Американський ударний безпілотник MQ-9 Reaper

Крім цього, Reaper може похвалитися наявністю 50 кілограмових високоточних ракет AGM-114 з дальністю дії до 11 км. Поряд із цим, дрон може нести на борту високоточні бомби вагою 230 кг.

За словами експертів, українська армія зможе використати MQ-9 для завдання ударів по противнику з глибокого тилу. При цьому сам безпілотник буде здатний заходити у глибокий тил російських військ. Ніщо не заважає ЗСУ використовувати Reaper для завдання ракетно-бомбових ударів по Москві з метою залякування правлячої російської верхівки.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Названо кращі смартфони 2024 року, які «не кусаються у ціні»

Щороку в Україні продається понад 1 млн смартфонів. Кожен хоче відчути технологічну новинку першим, і часто, при виході нових моделей, летить змінювати свої старі...

Новий Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition із захопленням прийнятий шанувальниками футболу

"Сяомі" порадувала фанатів аргентинської збірної з футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ у лімітованому виконанні World Champions Edition. При створенні пристрою розробники черпали натхнення...

Xiaomi презентувала недорогий безшумний стельовий вентилятор з HyperOS та освітленням

"Сяомі" збагатила фірмову лінійку побутових помічників для дому Mijia "розумним" стельовим вентилятором Fan Light 42″ з вбудованим освітленням, висувними лопатями і системою управління HyperOS. Подробиці Новинка...