ГоловнаВійськові технологіїНазвано суму, яку «Укрпошта» заробила на реалізації марок із кораблем

Названо суму, яку «Укрпошта» заробила на реалізації марок із кораблем

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Протягом останніх двох тижнів поштова марка із ракетним крейсером «Москва» стала справжнім бестселером. Задля її придбання мешканці Києва вишиковувалися біля Головпоштамту у кілометрові черги. Для задоволення ажіотажного попиту національному поштовому оператору довелося запустити інтернет-магазин. Практично відразу після відкриття він зазнав DDoS-атаки.

Подробиці

Напередодні керівник «Укрпошти» І. Смілянський анонсував випуск ще однієї марки із російським ракетним крейсером. За словами топ-менеджера, продажі першої марки з кораблем принесли очолюваній ним компанії 1 млн. USD. Вона була випущена тиражем 1 млн одиниць. Нова марка вийде тиражем 5 млн одиниць.

Смілянський зізнався, що перша марка є наслідком командної роботи. «Укрпошта» оголосила конкурс серед дизайнерів та художників на найкращий ескіз. Участь у голосуванні брали звичайні українці. У фінал вийшли 50 робіт. З них було обрано найкращу. Автором ескізу-переможця є український художник Б. Грох. Після окупації Російською Федерацією Криму митцю довелося переїхати з півострова до Львова.

Насамкінець Смілянський додав, що марка з «Москвою» відома далеко за межами України. Про неї написали такі авторитетні видання, як NYT та Guardian. Українські марки продаються за шалені гроші на eBay.

Стрічка новин: