ГоловнаВійськові технологіїСША адаптували ударні дрони під потреби ЗСУ

США адаптували ударні дрони під потреби ЗСУ

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Спеціально для української армії ВПС США спроектували новий ударний дрон. Він називається Phoenix Ghost. Про це журналістам повідомив речник оборонного відомства США Д. Кірбі.

Подробиці

За його словами, у рамках затвердженого Д. Байденом нового пакету допомоги українські військові отримають понад 120 таких літальних апаратів. Кірбі підкреслив, що Phoenix Ghost є аналогом ударної системи Switchblade, яка вже перебуває на озброєнні ЗСУ. Головною відмінністю нового безпілотника від Switchblade є легка експлуатація. Для управління Phoenix Ghost довге навчання не потрібно, що особливо важливо за умов стрімкого нарощування Російською Федерацією військової присутності на Донбасі.

Вчора керівництво Пентагону оприлюднило склад нового пакету військової допомоги. З повідомлення оборонного відомства випливає, що до нього увійшли ствольна артилерія та тактичні автомобілі для її буксирування, артилеристські снаряди, ударні системи Phoenix Ghost, запасні частини та польове обладнання. За словами В. Зеленського, союзники нарешті почали постачати ЗСУ тяжке наступальне озброєння, яке дозволить вибити ворога з території нашої країни.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Головні новини: