ГоловнаВійськові технологіїПрибуток українців від криптовалютних вкладень зріс у сім разів — Chainalysis

Прибуток українців від криптовалютних вкладень зріс у сім разів — Chainalysis

Криптоаналітична платформа Chainalysis оприлюднила доповідь, з якої випливає, що в 2021 році сукупний прибуток криптоінвесторів склав 162,7 млрд. USD. Це на 130,2 млрд USD більше за показник 2020 року.

Подробиці

Українські криптоінвестори заробили в 2020 році на вкладеннях у цифрові валюти 400 млн USD, що дозволило їм зайняти 10-й рядок у глобальному рейтингу. У 2021 році прибуток українців від інвестиційних вкладень у токени збільшився у сім разів, до 2,77 млрд. USD. В результаті вони посіли 13 місце.

Рейтинг країн світу по прибутку від криптовалютних вкладень srcset=

Автори доповіді зазначають, що за розміром ВВП Україна посідає у світі лише 40 місце. При цьому в рейтингу країн з найвищим прибутком від криптовалютних вкладень вона розташовується на 13-му рядку. Цей факт говорить про високий рівень прийняття цифрових валют жителями України.

Загалом прибуток інвесторів від вкладень у криптоактиви у 2021 році, на думку аналітиків Chainalysis, виріс головним чином за рахунок зростання попиту на Ethereum, обумовленого повсюдним поширенням децентралізованих фінансів. Справа в тому, що в основу більшості відомих DeFi-протоколів покладено блокчейн Ethereum.

До речі, за підсумками 2021 року Ethereum вдалося обійти Bitcoin за прибутковістю інвестицій – 76,3 млрд. USD проти 74,7 млрд. USD.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно