ГоловнаВійськові технологіїНаявність безпілотників MQ-9 Reaper дозволить ЗСУ наносити удари по Москві

Наявність безпілотників MQ-9 Reaper дозволить ЗСУ наносити удари по Москві

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Північноамериканська компанія General Atomics може поставити українській армії важкі безпілотники MQ-9 Reaper. Відповідні переговори вже тривають. Пентагон проти постачання в Україну високотехнологічних дронів не заперечує.

Подробиці

Наразі українська армія успішно застосовує проти агресора дрони Bayraktar TB2, які постачаються в Україну компанією Baykar Makina. Незважаючи на наявність озброєння, TB2 відноситься до легких розвідувальних машин. Що стосується Reaper, то він є важким ударним дроном вищого класу.

Тяжкий безпілотник MQ-9 Reaper

Reaper здатний розвивати швидкість до 482 км/год. Заявлена ​​автономність роботи дрону дорівнює 27 годин. Управління БПЛА здійснюється із супутника. У зв’язку з цим дальність керування безпілотником необмежена. У 2015 році General Atomics поставила Пентагону 24 ударні дрони вартістю 279 млн USD. Індія закупила у компанії із США 30 безпілотників Reaper. Разом із супутнім обладнанням вони коштували їй 3 млрд USD.

Дрон Reaper може нести на борту ракетну зброю на кшталт AGM-114 Hellfire, 230-кілограмові бомби з наведенням по GPS або лазеру, ракети «повітря-повітря» на зразок AIM-9X та ін. На відміну від Bayraktar TB2, «найвищою точкою підйому» для якого є 8,2 км, дрон Reaper здатний переміщатися у повітрі на висоті 15,4 км.

Важкий безпілотник MQ-9 Reaper

Таким чином, технічні характеристики Reaper дозволяють використовувати його для завдання ударів на території суміжної держави, війська якої вторглися в нашу країну без оголошення війни.

Головні новини: