ГоловнаТехноБанківський троян Flubot "мутував" і знову заражає смартфони українців

Банківський троян Flubot “мутував” і знову заражає смартфони українців

Вірус під назвою Flubot став проникати в пристрої Android новим способом. Таку інформацію наводить ресурс ThreatPost, що посилається на компанію, яка займається дослідженням питання кібербезпеки.

Подробиці

Фахівці групи реагування під назвою CERT NZ донесли інформацію про те, що троян Flubot мутував і став проникати на пристрої новим методом. Його піддали змінам, щоб він став ще ефективніше. Основне призначення Flubot – проникати на призначені для користувача девайси і здобувати банківську інформацію.

Раніше Flubot поширювали за допомогою СМС. Він маскувався в невинних на перший погляд повідомлення, в яких містилося посилання. Як тільки користувач переходив по цьому посиланню, на його пристрій проникав троян, який в подальшому збирав потрібну інформацію і передавав її творцям. Маскування стало ще більш ретельним, тому вірус став небезпечніше.

Остання модифікація трояна передбачає псевдо-оповіщення безпеки, яке отримує користувач смартфона. Тобто вірус подає неправдиве системне оповіщення про те, що був виявлений вірус, і пропонує виконати сканування системи. Зараження відбувається, коли користувач погоджується на сканування.

Подальші його дії очевидні: він проникає в пам’ять і збирає необхідну інформацію. Фахівці відзначають, що Flubot несе загрозу переважно для Android. Заразити iOS-пристрої він не здатний.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Xiaomi представила HyperOS Global для ще одного застарілого смартфона

"Сяомі" почала розсилку глобального варіанту HyperOS на один із застарілих смартфонів. Назва пристрою-одержувача - Mi 11. Подробиці Оновлення містить безліч нових функцій, включно з поліпшеним інтерфейсом...

Названі смартфони Xiaomi, які незабаром отримають важливе оновлення

Під кінець квітня-2024 "Сяомі" вкотре внесла зміни до фірмового Центру безпеки. Подробиці Найближчим часом очікується випуск свіжого патча безпеки Android. Напередодні цієї події китайський техногігант перерахував...

HMD представляє в Україні бюджетні кнопкові телефони Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G

HMD щойно представила своє останнє творіння – Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G. Солодке тріо у веселці яскравих кольорів буде...