ГоловнаТехноСмартфони українців із застарілим Android перестануть працювати вже у вересні

Смартфони українців із застарілим Android перестануть працювати вже у вересні

В Україні сьогодні працюють сотні тисяч смартфонів під управлінням Android 2.3.7 і більш старих версій. З 27 вересня поточного року їх власники ризикують зіткнутися з труднощами під час роботи з ними.

Подробиці

Справа в тому, що компанія Google має намір з вказаної дати заборонити вхід на ці девайси «в рамках забезпечення безпеки користувачів».

«Ви можете користупатись свїм смартфоном 27 вересня і пізніше, але висока ймовірність, що ви зіткнетеся помилками під час авторизації з метою використання сервісів компанії, таких як Gmail, YouTube», – зазначив фахівець корпорації.

Яке може бути рішення? Рішення фактично тільки одне – провести оновлення системи мінімум до версії 3.0. Так користувачеві вдасться і далі забезпечити собі доступ до сервісів компанії і додатків.

Скільки таких пристроїв

Найбільші мобільні оператори відзвітували про кількість мобільних пристроїв з застарілою системою, які зареєстровані в мережі. На серпень поточного року їх понад 200 тис.

Статистика по операторам наступна:

  • Київстар – понад 100 тис;
  • Vodafone – приблизно 130 тис;
  • lifecell – приблизно 36 тис.

Раніше ми повідомляли, що у Верховній Раді планують розглянути законопроект, що передбачає блокування «сірих» смартфонів. Багато українських оператори підтримали ініціативу, але з однією умовою.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

POCO випустить свій перший бюджетний планшет зі стілусом та клавіатурою

Компанія "ПОКО" готується випустити перший у своїй історії планшетний ПК, підтвердженням чого є нещодавня реєстрація пристрою на євроазійській платформі ЄЕК під ім'ям "Tablet brand...

Redmi Note 13 Pro 5G порівняли з Nothing Phone 2a: всі відмінності

Redmi Note 13 Pro 5G і Nothing Phone 2a - два гідних конкурента в середньому сегменті ринку смартфонів. Незважаючи на зовнішню схожість, пристрої мають...

Розкрита частина характеристик бюджетного флагмана Xiaomi 14T Pro

Чутки з Китаю розкрили деякі деталі про майбутній смартфон Xiaomi 14T Pro, відомий у Піднебесній під ім'ям Redmi K70 Ultra. Подробиці За даними джерел, екран пристрою...