ГоловнаТехноНеочевидні способи використання NFC в смартфонах

Неочевидні способи використання NFC в смартфонах

Коли ми чуємо або бачимо абревіатуру NFC, відразу ж думаємо про безконтактну оплати. Однак, за допомогою технології Near Field Communication можна виконувати набагато більше дій. У цьому матеріалі ми розповімо про них. Відразу обмовимося, що про незаконні способи використання NFC мова не піде.

Подробиці

Технологія з’явилася в 2003 році. Зараз чіпами NFC оснащуються навіть недорогі смартфони вартістю менше 200 доларів. Поступово NFC перебирається в смарт-годинник і спортивні браслети, а також в телевізори, бездротові навушники, холодильники і розумні музичні колонки.

Неочевидні способи використання NFC в смартфонах

NFC можна використовувати для передачі файлів. Причому технологія дозволяє відправляти будь-які файли, включаючи документи PDF і фотографії. Причому здійснюється передача без стиснення файлів. Це в першу чергу актуально для знімків.

NFC можна використовуватися отримання електронного пропуску. Достатньо лише докласти пристрій з чіпом на борту до відповідного терміналу. У багатьох автомобілях з’явилася функція цифрового ключа, яка працює на базі NFC. Вона буде реалізована на системному рівні в операційній системі Android 12. Правда, нею скористатися зможуть тільки власники смартфонів Google і Samsung.

Неочевидні способи використання NFC в смартфонах

Не варто також забувати про NFC-мітки. Вони мають величезну область застосування. Наприклад, з їх допомогою можна швидко поділитися паролем від Wi-Fi роутера або змінити деякі настройки смартфона. Зокрема, будинки можна встановити мітку, яка відключає трафік і активує Wi-Fi на пристрої.

Неочевидні способи використання NFC в смартфонах

Крім того, ви можете вказати на мітку номер телефона і повісити її на домашнього вихованця. У разі його зникнення ви зможете швидко відшукати свого улюбленця.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Вперше показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Прийдешня сертифікація 3C фактично підтверджує неминучість презентації Meizu 21 Note, що нівелює чутки про відмову бренду "Мейзу" від розробки і виробництва "розумних" телефонів. Деталі Згідно з...

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...