ГоловнаТехноApple знову звинуватили в масовому уповільненні роботи різних iPhone

Apple знову звинуватили в масовому уповільненні роботи різних iPhone

Apple знову викрили в примусовому уповільненні смартфонів. Відповідні звинувачення озвучили іспанські захисники прав споживачів. Вимоги організації – переговори з метою врегулювання ситуації і виплата компенсацій постраждалим, інформує Gizchina.

За даними видання, під обмеження потрапили iPhone 8 і ряд наступних моделей (від XS та 11 – до нових iPhone 12). Неналежна швидкість роботи зафіксована на пристроях з операційками iOS 14.5/14.5.1/14.6.

В оприлюдненій громадськими публічної претензії згадується про «суттєве погіршення споживчих властивостей» айфонів, «різке зниження продуктивності процесора» і «скорочення часу автономної роботи на 20-30%».

Apple знову звинуватили в масовому уповільненні роботи різних iPhone

У разі ухилення від переговорів і відмові у виплатах компенсації постраждалим, іспанські борці за права споживачів погрожують подати колективний позов до суду.

Представники «яблучної» компанії звинувачення відкидають, зазначаючи при цьому, що уповільнення продуктивності може бути пов’язано з багом в згаданих вище версіях iOS. Після вивчення ситуації Apple обіцяє випустити оновлення для усунення збоїв.

Раніше схожі звинувачення на адресу Apple звучали від португальських захисників прав споживачів, які звинуватили «яблучників» в свідомому уповільненні айфонів 6-ї серії і примус власників пристроїв до покупки нових акумуляторів або придбанні більш «молодих» моделей пристроїв.

Нагадаємо, що в минулому році французькі суди змусили Apple виплатити постраждалим від маніпуляцій клієнтам десятки мільйонів євро. Подробиці резонансного процесу описані тут.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Названо кращі смартфони 2024 року, які «не кусаються у ціні»

Щороку в Україні продається понад 1 млн смартфонів. Кожен хоче відчути технологічну новинку першим, і часто, при виході нових моделей, летить змінювати свої старі...

Новий Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition із захопленням прийнятий шанувальниками футболу

"Сяомі" порадувала фанатів аргентинської збірної з футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ у лімітованому виконанні World Champions Edition. При створенні пристрою розробники черпали натхнення...

Xiaomi презентувала недорогий безшумний стельовий вентилятор з HyperOS та освітленням

"Сяомі" збагатила фірмову лінійку побутових помічників для дому Mijia "розумним" стельовим вентилятором Fan Light 42″ з вбудованим освітленням, висувними лопатями і системою управління HyperOS. Подробиці Новинка...