ГоловнаТехноПідроблені антивіруси для Android крадуть гроші у користувачів

Підроблені антивіруси для Android крадуть гроші у користувачів

Про чергову загрозу, на яку наражаються користувачі смартфонів на базі операційної системи Android, повідомила румунська компанія Bitdefender. Вона займається розробкою відомого однойменного антивіруса. За даними, компанії в Мережі з’явилися підроблені антивіруси, які крадуть гроші користувачів.

Подробиці

Фахівці Bitdefender провели дослідження і опублікували звіт, згідно з яким шкідливе програмне забезпечення ховається під виглядом деяких популярних програм. Наприклад, під виглядом «Антивіруса Касперського», що особливо іронічно. Також віруси були помічені, замаскованими під DHL, FedEx і VLC.

Після установки таких програм на смартфон з операційною системою Android пристрій заражається вірусами Teabot і Flubot. Це нові банківські трояни, які орієнтовані на викрадення особистих даних користувачів. Вони були виявлені вперше в нинішньому році.

Teabot використовується для перехоплення повідомлень і кодів аутентифікації Google. Крім того, він може відстежувати натискання кнопок під час набору тексту або навіть повністю брати на себе контроль над смартфоном.

У свою чергу Flubot такими продвинутими можливостями похвалитися не в змозі. Зате цей банківський троян навчився зчитувати тексти повідомлень і поширюватися за допомогою шкідливих SMS, які буде відправляти заражений пристрій.

За традицією експерти компанії Bitdefender порекомендували, як і прийнято в подібних випадках, відмовитися від використання програмного забезпечення, яке не можна завантажити в магазині додатків Google Play. В даний час шахраї активно використовують цю пару банківських троянів, в зв’язку з чим фахівці радять користувачам бути дуже обережними при установці додатків.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Вперше показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Прийдешня сертифікація 3C фактично підтверджує неминучість презентації Meizu 21 Note, що нівелює чутки про відмову бренду "Мейзу" від розробки і виробництва "розумних" телефонів. Деталі Згідно з...

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...