Банкінг

«Приватбанк» і «Ощадбанк» почали нав’язувати свої послуги пенсіонерам. «Укрпошта» встала на їх захист

«Укропочта» вустами свого гендиректора Ігоря Смілянського оголосила війну банкам «Ощад» і «Приват». Причина – спроба останніх витіснити поштового оператора з профільного сегмента. У відповідь транспортна компанія пообіцяла викинути зі своїх відділень всі банкомати і термінали зазначених фінустанов.

Подробиці

Основна претензія Смілянського до банкірів – примусове нав’язування пенсіонерам банківського “пластику”. Співучасниками схеми виступають ПФ і Мінсоцзахист. «Хотєлки» банкірів глава «Укрпошти» висловив ємною, і разом з тим, лаконічною фразою:

«Хочеш субсидію – шуруй в банк».

За словами головного поштовика «всея України», примусове переведення пенсій і соцвиплат на банківські карти прямо суперечить досягнутій в кінці квітня домовленості про те, що цей процес повинен бути добровільним.

Спроби банкірів нав’язати вразливим категоріям громадян непотрібну їм послугу Смілянський охарактеризував як «порушення Конституції і Кримінального кодексу», закликавши громадян, які зіткнулися з такою практикою, повідомляти про відповідні наміри по номеру спеціально створеної гарячої лінії (044) 354-52-73 або по е-мейл pv@ukrposhta.ua.
Заборона на розміщення пристроїв «Ощад» і «Привату» в відділеннях «Укрпошти», на думку Смілянського, дозволить зменшити завзятість банкірів в частині нав’язування громадянам необов’язкових послуг.

Интересное:

Глава поштового оператора пообіцяв, що адресна доставка пенсій і виплат буде продовжена.

Повний текст заяви функціонера наведено нижче.

Примітно, що всі згадані вище організації є державними. 🙂

Додамо, що напередодні стало відомо про серйозне зростання недовіри українців до обох держбанків. З результатами відповідного рейтингу можна ознайомитися тут.

Последние новости:

Стартап із Каліфорнії готовий поставити Україні передову лінійку озброєних БПЛА

Стартап Feloni Aero анонсував запуск передового сімейства безпілотних літальних апаратів для зміцнення обороноздатності України. Нова…

04.05.2024

Стартап из Калифорнии готов поставить Украине передовую линейку вооруженных БПЛА

Стартап Feloni Aero анонсировал запуск передового семейства беспилотных летательных аппаратов для укрепления обороноспособности Украины. Новая…

04.05.2024

POCO F6 тепер готовий до глобальної прем’єри: характеристики екрану, батареї та процесора

POCO F6 готовий до офіційного запуску після отримання останньої сертифікації, що підтверджує характеристики пристрою. Подробиці…

04.05.2024

POCO F6 теперь готов к глобальной премьере: характеристики экрана, батареи и процессора

POCO F6 готов к официальному запуску после получения последней сертификации, подтверждающей характеристики устройства. Подробности Новая…

04.05.2024

Мобільний оператор «Київстар» у перший день травня вніс корективи до тарифів: що змінилося

"Київстар" оголосив про внесення змін до деяких фірмових тарифних планів, що стосуються домашнього інтернету в…

04.05.2024

Мобильный оператор «Киевстар» в первый день мая внес коррективы в тарифы: что изменилось

"Киевстар" объявил о внесении изменений в некоторые фирменные тарифные планы, касающиеся домашнего интернета в рамках…

04.05.2024