Техно

Українці можуть оформити прописку онлайн, через додатки “Дія”

Додаток “Дія” приріс новою опцією. Її суть – оформлення реєстрації за місцем проживання (прописка). Про це в ефірі «Украіни24» заявив шеф Мінціфри Михайло Федоров.

Подробиці

Нова функція значно спростить життя «пересiчного», впевнений міністр. Так, з її допомогою будь-який чиновник або перевіряючий за лічені секунди зможе уточнити місце проживання громадянина в режимі on-line. Такий формат позбавить українців від походів «за папірцями» в ЦНАП, сільради тощо.

Для оформлення прописки через “Дію” досить завантажити додаток на смартфон, пройти стандартну реєстрацію і вказати координати свого постійного місця проживання або тимчасового перебування.

Громадянам з числа власників нерухомості досить вказати адресу свого будинку/квартири, після чого прописка «підтягнеться» автоматично.

Интересное:

Особам, які бажають прописатися на  житловій площі, яка їм не належить, доведеться отримати згоду власника. Висловити згоду домовласник зможе за допомогою електронного підпису.

Послуга оформлення онлайн-прописки через “Дію” почала працювати вчора. На першому етапі скористатися її перевагами зможуть жителі 7-и міст країни: Києва, Маріуполя, Вінниці, Харкова, Луцька, Рівного та Кривого Рогу. Згодом функція стане доступна в інших регіонах України.

Більше новин про можливості державного додатки – в цій добірці.

Последние новости:

ВСУ сбили российский дрон с крышками от пивных бутылок и пластиковой баклажкой вместо бака

Украинские бойцы из бригады ГПСУ "Помста" сообщили о сбитом российском разведывательном беспилотнике "Орлан-10" неподалеку от…

28.04.2024

ЗСУ збили російський дрон з кришками від пивних пляшок та пластиковою баклажкою замість бака

Українські бійці з бригади ДПСУ "Помста" повідомили про збитий російський розвідувальний безпілотник "Орлан-10" неподалік від…

28.04.2024

У РФ готуються створювати спеціальні мобільні групи для боротьби з розрахунками FPV-дронів

У Росії обговорюється необхідність створення спеціалізованих мобільних груп для знищення розрахунків FPV-дронів. Глава російського Центру…

28.04.2024

В РФ готовятся создавать специальные мобильные группы для борьбы с расчетами FPV-дронов

В России обсуждается необходимость создания специализированных мобильных групп для уничтожения расчетов FPV-дронов. Глава российского Центра…

28.04.2024

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7.…

28.04.2024

У новых «умных» часов Samsung появится функция мониторинга сахара в крови

«Самсунг» подумывает о включении опции замера сахара в крови в предстоящую серию Galaxy Watch 7.…

28.04.2024