ГоловнаТехноУкраїнців попередили про нову схему обману в месенджері WhatsApp

Українців попередили про нову схему обману в месенджері WhatsApp

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Українські шахраї намагаються завернути нову угоду користувача WhatsApp в свою користь. Суть схеми – пропозиція абонентам уникнути нав’язаних адміністрацією месенджера кабальних умов за певну суму грошей. Про нову виверту аферистів повідомив «Урядовий кур’єр».

За даними редакції офіційного видання вітчизняного Кабміну, невідомі організували масову розсилку листів, в яких йде мова про перехід WhatsApp на платний режим роботи. Бажаючим продовжувати користуватися месенджером пропонується заплатити. Понад те, в листах міститься прохання донести цю новину до інших абонентів за якісь «бонуси».

За словами опитаних репортерами експертів, що працюють від імені WhatsApp зловмисники «вбивають відразу декількох зайців»: виманюють гроші у одержувачів і крадуть персональні дані за допомогою посилань, які містяться в листах.

Рекомендація фахівців: не вестися на загрози і заманухи шахраїв, не переходити за посиланнями, вносити відправників до чорного списку і перевіряти ще раз будь-яку інформацію про WhatsApp на офіційному сайті месенджера.

Головні новини: