ГоловнаТехноНазвані месенджери, які збирають мало інформації про користувачів

Названі месенджери, які збирають мало інформації про користувачів

Рейтинг «збирачів персональних даних», що з’явився в Мережі,  виявився невтішним для «ВотсАпп», «Тік-Ток» і «Фейсбук Мессенджера», інформує «Джі-Ес-Ем Арена» у вчорашній публікації.

Мета дослідження – встановити кількість інформації про користувачів, якою так зацікавлені вищеперераховані месенджери. Результати рейтингу підтверджують аналогічну статистику Apple і пояснюють причини розгорнутої «Фейсбук» масштабної кампанії по дискредитації нової «яблучної» операційки iOS 14.5.

Найбезпечнішим для користувачів месенджером визнаний Signal. Його «партнерами» по імпровізованого п’єдесталу пошани стали Skype і Zoom. «Простір» між лідерами і аутсайдерами заповнили Discord і Telegram.

Підсумкова таблиця з кількістю зібраних мессенджерами даних про користувачів

  1. Signal – 1 (номер т/ф для реєстрації).Рейтинг найбезпечніших месенджерів
  2. Skype – 5.Рейтинг найбезпечніших месенджерів
  3. Zoom – 6.Рейтинг найбезпечніших месенджерів
  4. Discord – 7.Рейтинг найбезпечніших месенджерів
  5. Telegram – 7.Рейтинг найбезпечніших месенджерів
  6. WhatsApp – 9.Рейтинг найбезпечніших месенджерів
  7. Facebook Messenger – 14.Рейтинг найбезпечніших месенджерів
  8. TikTok – 14.Рейтинг найбезпечніших месенджерів

Чим обумовлено відсутність в рейтингу популярного в Україні месенджера Viber і чи означає це падіння сервісу нижче «Фейсбук Мессенджера», в публікації не уточнюється.

Не менш сумнівним виглядає і високий результат «ВотсАпп», який хоче знати про користувачів буквально все, включаючи дані про грошові транзакції (абонентів, які відмовляються «давати добро» на тотальне стеження, почнуть відключати від послуг вже на цьому тижні).

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

14 прихованих функцій калькулятора у смартфонах Xiaomi

Калькулятор HyperOS і MIUI, поряд зі стандартними математичними можливостями, має безліч функцій, що робить його повноцінним інструментом для найрізноманітніших обчислень і перетворень. Подробиці Додаток "Калькулятор" на...

Дебют сімейства планшетів Xiaomi Pad 7 відбудеться пізніше, але принесе кілька «значних сюрпризів»

Дебют сімейства планшетів Xiaomi Pad 7 відбудеться пізніше, ніж планувалося, однак додаткове очікування з лишком компенсується значущими оновленнями. Головне з них - поява Pro-версії...

Як налаштувати спалах в смартфонах Xiaomi для сповіщення про повідомлення та дзвінки

Операційні системи HyperOS і MIUI надають можливість налаштування світлодіодного спалаху на смартфонах Xiaomi/Redmi/POCO для сповіщення власника про вхідні дзвінки та повідомлення. Подробиці Це особливо корисно в...