ГоловнаБанкінгШахраї знайшли нову схему для обману клієнтів Monobank

Шахраї знайшли нову схему для обману клієнтів Monobank

Аферисти не перестають шукати нові способи шахрайства. Цього разу ми розповімо про нову схему, яка дозволила зловмисникам викрасти гроші з банківських карт Monobank.

На цей раз аферисти виманюють гроші в українців, представляючись співробітниками банку. Вони стверджують, що у користувача заблокована карта з міркувань безпеки, а щоб гроші не «згоріли» їх потрібно перевести на так званий «тимчасовий рахунок».

Для отримання доступу до нього необхідно створити білу карту. Зауважимо, що така послуга дійсно передбачена в Monobank, що може притупити пильність власників карт.

В ході спілкування з клієнтом банку аферисти намагаються дізнатися особисті дані жертви. Ошукані користувачі стверджують, що шахраї досконало знають всі нюанси, банківську термінологію і володіють специфічною інформацією щодо діяльності Monobank.

Дзвінки здійснюються з номерів, які починаються на 044, тобто з київських стаціонарних телефонів. Офіційні представники Monobank нагадують, що банк ніколи не дзвонить своїм клієнтам. Тим більше, цього не робить служба безпеки, за яку часто намагаються видати себе аферисти.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Вперше показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Прийдешня сертифікація 3C фактично підтверджує неминучість презентації Meizu 21 Note, що нівелює чутки про відмову бренду "Мейзу" від розробки і виробництва "розумних" телефонів. Деталі Згідно з...

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...