ГоловнаБанкінгЗ'явилася нова схема обману клієнтів monobank-а

З’явилася нова схема обману клієнтів monobank-а

Співробітники monobank-а або шахраї, які представляються працівниками банку,  придумали новий спосіб обдурювання клієнтів. У схемі розбиралися журналісти «Українських новин».

За словами газетярів, деякі персонажі телефонують чинним клієнтам онлайн-банку і повідомляють про блокування «пластика» під приводом безпеки. Далі ошелешеній жертві пропонується швидка альтернатива у вигляді «тимчасового рахунку», для отримання доступу до якого потрібно терміново випустити «Білу» карту.

Весь цей процес супроводжується консультацією на тему доцільності збільшення кредитного ліміту з перерахуванням аргументів, чому це потрібно зробити прямо зараз.

Мета всієї цієї «балаканини» – змусити жертву назвати свої персональні дані і перерахувати енну суму коштів для підтвердження своєї платоспроможності (від обсягу транзакції нібито буде залежати сума кредитного ліміту).

Професіоналізм «дзвонарів», впевнений тон, досконале знання банківської термінології та іншої специфічної інформації спонукають громадян слідувати перерахованим вище рекомендаціям, результатом цих дій громадяни втрачають гроші.

За даними газетярів, «монобанківці» або аферисти, які діють від імені банку,  телефонують з київських номерів, що починаються з 044. Персонажі представляються співробітниками monobank-а і називають якийсь ідентифікуючий номер з чотирьох цифр.

Рекомендація опитаних журналістами експертів – не вступати в бесіду з подібними «дзвонарями», негайно класти трубку і перевіряти ще раз стан карти в фірмовому додатку фінустанови.

Раніше клієнти банку з бізнес-імперії Ріната Ахметова постраждали від незаконних списань грошей, скоєних через канали monobank-а. Подробиці цієї резонансної історії описані тут.

Більше новин про «монобанк» – в нашій добірці.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Xiaomi представила HyperOS Global для ще одного застарілого смартфона

"Сяомі" почала розсилку глобального варіанту HyperOS на один із застарілих смартфонів. Назва пристрою-одержувача - Mi 11. Подробиці Оновлення містить безліч нових функцій, включно з поліпшеним інтерфейсом...

Названі смартфони Xiaomi, які незабаром отримають важливе оновлення

Під кінець квітня-2024 "Сяомі" вкотре внесла зміни до фірмового Центру безпеки. Подробиці Найближчим часом очікується випуск свіжого патча безпеки Android. Напередодні цієї події китайський техногігант перерахував...

HMD представляє в Україні бюджетні кнопкові телефони Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G

HMD щойно представила своє останнє творіння – Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G. Солодке тріо у веселці яскравих кольорів буде...