ГоловнаБанкінгПриватБанк готується посилити платіжну безпеку клієнтів

ПриватБанк готується посилити платіжну безпеку клієнтів

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

ПриватБанк має намір посилити платіжну безпеку клієнтів шляхом приєднання до проєкту #КібербезпекаФінансів.

Подробиці

Організаторами відповідної ініціативи виступили НБУ та Держспецзв’язок. Програма стартувала в передостанній день травня. Її місія – підвищення обізнаності громадян про платіжну безпеку та розвиток навичок із захисту фінансової інформації в інтернеті.

У пресцентрі “Привату” підкреслили, що безпека даних та операцій клієнтів є ключовим пріоритетом. Основні типи шахрайства, з якими стикаються споживачі фінпослуг, пов’язані з фішингом і соціальною інженерією.

Незважаючи на високий рівень кіберзахисту банків, саме недостатня обізнаність громадян щодо правил платіжної безпеки дає змогу шахраям використовувати різноманітні схеми, пояснили в кредитній установі.

“Приват” постійно відстежує нові методи кібернетичного та фінансового шахрайства, розробляючи технології протидії. У фінінституті розраховують, що об’єднання зусиль з іншими учасниками підвищить рівень знань громадян про потенційні загрози та мінімізує кількість постраждалих.

Особливу увагу приділяють фішинговим атакам, які активізувалися під час війни. Шахраї створюють ресурси, стилізовані під держсайти і платіжні сервіси, з метою отримання доступу до конфіденційної інформації, коштів на рахунках і даних про платіжні інструменти.

Підвищення знань і навичок у сфері кібербезпеки дасть змогу користувачам обачніше користуватися безготівковими розрахунками й уникнути шахрайських схем, вважають у прес-службі кредитної установи.

Головні новини: