ГоловнаЕлектромобіліОфіційна відповідь Xiaomi з приводу виробництва першого електромобіля Great Wall Motor

Офіційна відповідь Xiaomi з приводу виробництва першого електромобіля Great Wall Motor

«Сяомі” не буде співпрацювати з Great Wall Motor в виробництві електрокарів. Відповідна заява з’явилася на вейбо-сторінці компанії.

Подробиці

– Абсолютно безглузді фейковий новини. Розмови про те, що Xiaomi хоче побудувати якісь машини – фальшивка, – написав заступник голови головного офісу «Сяомей Груп» Сюй Цзеюнь.

Офіційний коментар Xioami Group про перспективи співпраці з Great Wall Motor

Це перша за останні кілька тижнів офіційна реакція китайського гіганта на чутки про розробку електрокара. Раніше представники компанії заявляли наступне:

«Ситуація в галузі постійно вивчається і аналізується. Дослідження на тему перспектив створення електромобіля ведуться, однак про запуск проекту поки що мова не йде», –

зазначалося в доповіді Xiaomi від 21 лютого під назвою «Роз’яснення про вихід на ринок електромобілів».

Розмови про переговори «Сяомі» з декількома китайськими автовиробниками активізувалися в березні. У числі можливих партнерів компанії по створенню першого в історії електрокара Mi називалися Great Wall Motor, Xiaopeng Motors і Weilai Automobile.

З поста Сюй Цзеюня в Weibo не зовсім зрозуміло, чи поширюється спростування на одну лише компанію Great Wall Motor або ж до всіх перерахованих в попередньому абзаці учасників ринку.

Нагадаємо, що кілька днів тому китайські ЗМІ писали про призначення відповідальним за проект е- мобіля екс-керівника телевізійного напрямку «Сяомі Груп» Ван Чуаня. За запевненнями журналістів, топ-менеджер пропонував «дуже грошові» контракти інженерам автомобілебудівних компаній Піднебесної.

У лютому китайські ЗМІ повідомили про намір засновника «Сяомі Груп» Лей Цзюня особисто курирувати автомобільним напрямком корпорації.

На тлі згаданих новин акції Xiaomi різко пішли вгору (+ 6%/день на піку зростання).

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Вперше показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Прийдешня сертифікація 3C фактично підтверджує неминучість презентації Meizu 21 Note, що нівелює чутки про відмову бренду "Мейзу" від розробки і виробництва "розумних" телефонів. Деталі Згідно з...

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...