ГоловнаТехноXiaomi відмовляється від Snapdragon і буде масово встановлювати в смартфони процесори MediaTek

Xiaomi відмовляється від Snapdragon і буде масово встановлювати в смартфони процесори MediaTek

«Сяомі» інтенсифікує співробітництво з виробником процесорів MediaTek. Причина – нездатність корпорації Qualcomm задовольнити попит на чіпсети через повне завантаження виробничих потужностей. Про це повідомляє Gizmochina з посиланням на звіт UDN.

Прийняте напередодні рішення знизить частку процесорів Snapdragon в структурі смартфонів «Сяомі» до 55% (-25%). За рахунок нового контракту з китайським виробником виручка MediaTek зросте до безпрецедентного рівня в ¥ 100 млрд (близько $ 15,3 млрд). Капіталізація компанії також збільшиться на кілька десятків відсотків (біржова вартість акцій MediaTek різко зросла після появи чуток про домовленості з Xiaomi).

Xiaomi збільшить кількість смартфонів з процесорами MediaTek

Відмітимо, що зупинка роботи заводів «Самсунг» в техаському Остіні через екстремальні холоди не дозволяє південнокорейській корпорації виконувати зобов’язання перед контрагентами в прописані в договорах терміни. В результаті на ринку утворився дефіцит процесорів з підтримкою 5G.

Раніше спікери корпорації Qualcomm заявили про переведення виробничих ліній на 100-процентну потужність. Дане рішення не змогло вирішити проблему з дефіцитом чіпів.

– Світова напівпровідникова промисловість страждає від серйозного дефіциту. Проблеми з поставками зачіпають не тільки сегмент смартфонів, але і автопром і ряд інших інтелектуальних галузей, – наголошується в доповіді UDN.

Раніше медіатековський чіп МТ6893 перевершив процесор Snapdragon 865 за критерієм продуктивності. Порівняльний аналіз проводили фахівці бенчмарка AnTuTu. Більше подробиць – в цьому матеріалі.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Xiaomi презентувала недорогий безшумний стельовий вентилятор з HyperOS та освітленням

"Сяомі" збагатила фірмову лінійку побутових помічників для дому Mijia "розумним" стельовим вентилятором Fan Light 42″ з вбудованим освітленням, висувними лопатями і системою управління HyperOS. Подробиці Новинка...

Meizu 21 Note: опубліковані реальні зображення з камерою у стилістиці iPhone

Бренд "Мейзу" продовжує порушувати обіцянку про вихід з індустрії смартфонів, підтвердженням чого є інформація про розробку субфлагмана Meizu 21 Note. Деталі Реальні зображення перспективної новинки з'явилися...

Один з найкращих ярликів MIUI перенесли в HyperOS

HyperOS включає в себе один з найважливіших ярликів, який власники смартфонів екосистеми «Сяомі» пам'ятають по MIUI. Подробиці Зазначений ярлик продовжує залишатися практичним інструментом, проте знають про...