ГоловнаТехноНові сферичні лінзи від Rawlemon виявилися на 70% ефективнішими за сонячні панелі

Нові сферичні лінзи від Rawlemon виявилися на 70% ефективнішими за сонячні панелі

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Компанія Rawlemon презентувала інноваційні сферичні лінзи, які на 70% ефективніші за традиційні сонячні панелі.

Подробиці

Зазначені пристрої використовують систему концентрації та посилення сонячних променів. Наповнена водою скляна сфера забезпечує посилення світла більш ніж у 10 000 разів і дає змогу генерувати енергію не лише від Сонця, а й від Місяця.

Нові сферичні лінзи від Rawlemon виявилися на 70% ефективнішими за сонячні панелі

Сферична форма пристрою була запропонована німецьким архітектором Андре Бросселем, який давно працює над концепцією створення більш ефективної та доступної технології виробництва сонячної енергії. Система позиціонування за небесними тілами від Rawlemon дає змогу вловлювати максимальну кількість сонячних і місячних променів.

Новинка не вимагає складних і дорогих технологічних систем завдяки використанню звичайних комплектуючих у вигляді скла, води, компактних сонячних панелей і ПЗ для точного позиціонування. Це дає змогу пристрою генерувати енергію 24 години на добу навіть у похмурі дні.

Нові сферичні лінзи від Rawlemon виявилися на 70% ефективнішими за сонячні панелі

Rawlemon планує вивести на ринок низку продуктів, включно з 10-сантиметровим зарядним пристроєм для телефону Beta.ey S з ємністю акумулятора 27,5 Вт/год. Також представлені більші пристрої серії Beta.ray з модельними номерами 1.0 і 1.8. Перший з них здатний щодоби генерувати до 1,1 кВт/год, що достатньо для безпроблемної роботи ноутбука протягом 48 годин. Другий пристрій може похвалитися акумулятором на 1,8 кВт/год. і здатністю генерувати до 3,4 кВт/год. на добу, що достатньо для роботи ноута протягом майже цілого тижня. Обидві новинки оснащені акриловими полімерними лінзами і здатні генерувати електричну і теплову енергію.

Крім того, компанія розробляє систему Microtrack для встановлення на будівлі, що вироблятиме енергію протягом дня та функціонуватиме як мультимедійний дисплей уночі.

Головні новини: