ГоловнаВійськові технологіїJ-1: новий пульсуючий повітряно-реактивний двигун від Wave Engine забезпечує дронам набагато більше...

J-1: новий пульсуючий повітряно-реактивний двигун від Wave Engine забезпечує дронам набагато більше тяги при низьких витратах

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Група Wave Engine Corp., підконтрольна адміністрації Університету Меріленда, створила пульсуючий повітряно-реактивний двигун із діджитал-управлінням для БПЛА. Конструкція не включає рухомих частин.

Подробиці

Компанія вже встигла оголосити про постачання перших двигунів клієнтам. Йдеться, зокрема, про тромбоноподібний J-1, який призначений для високошвидкісних безпілотних літальних апаратів з повною масою до 90 кг. Вага пристрою становить 8,2 кг, а габарити в сантиметрах – 14 х 32 х 163. Ця силова установка здатна працювати на різних видах палива, починаючи від бензину і біоетанолу E85 – закінчуючи реактивним паливом на основі гасу, забезпечуючи тим самим тягу до 55 фунтів (245 Н).

Новинка від Wave Engine Corp. вирізняється відсутністю рухомих частин, що відрізняє її від інших реактивних двигунів з обертовими компонентами. Мотор використовує хвилі тиску, викликані згорянням, для виштовхування гарячих газів і створення тяги.

J-1: новий пульсуючий повітряно-реактивний двигун від Wave Engine забезпечує дронам набагато більше тяги при вкрай низьких витратах

Горіння відбувається переривчасто, із запалюванням повітря і палива в камері для збільшення тиску і температури, що призводить до витіснення гарячих газів з обох кінців труби. Таким чином створюється частковий вакуум, що дає змогу трубі втягувати свіже повітря, ініціюючи новий цикл згоряння і тяги.

Технологія імпульсних реактивних двигунів відома з початку XX століття, але Wave удосконалила її за допомогою сучасних технологій на кшталт е-управління. Розробники стверджують, що двигун забезпечує високошвидкісну тягу за менших витрат і швидкої масштабованості порівняно з традиційними реактивними аналогами.

Поряд з J-1, фахівці Wave Engine Corp. займаються створенням більшого двигуна K-1, здатного видавати до 979 Н тяги для дронів вагою до 454 кг. Технологія має достатній потенціал для більших комерційних проектів і нового класу високошвидкісних VTOL.

 

Стрічка новин: