ГоловнаВійськові технологіїС-70 «Мисливець-Б»: у Росії заявили про початок серійного виробництва важкого бойового безпілотника...

С-70 «Мисливець-Б»: у Росії заявили про початок серійного виробництва важкого бойового безпілотника для роботи в тандемі із Су-57

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Росія показала новітній БПЛА С-70 “Охотник-Б” і оголосила про швидкий початок його серійного складання. Новинка розроблена у співпраці з КБ МіГ і “Сухой”. Виріб являє собою малопомітний безпілотник і позиціонується як платформа шостого покоління з розширеними можливостями ведення повітряного бою.

Детально

Важкий бойовий безпілотник С-70 “Охотник-Б”, вперше показаний широкому загалу 2017 року, заснований на конструктивних принципах “Ската” і може похвалитися наявністю технологій з арсеналу винищувача п’ятого покоління Су-57. Місія “пташки” – робота в парі з Су-57, що збільшує можливості радіолокації та цілевказівки, даючи змогу застосовувати далекобійну зброю за межами досяжності ППО противника.

С-70

Після серії наземних випробувань С-70 здійснив перший політ у серпні 2019 року. У вересні того ж року МО РФ опублікувало кадри спільного польоту “Мисливця” і Су-57.

Важкий дрон здатний перевозити різні види озброєння, включно з бомбами калібру 250 і 500 кг, керованими і некерованими бомбами вагою до 1 тонни, а також різними ракетами класу “повітря-земля” і “повітря-повітря”.

Експлуатаційний діапазон С-90 збільшено завдяки реактивному двигуну АЛ-31, який використовується у винищувачі Су-27, що дає змогу розвивати швидкість понад 990 км/год і досягати дальності польоту до 6000 км.

С-70

Розробники заявляють, що безпілотник може автономно виконувати складні завдання, включно зі зльотом і посадкою. Його здатність нести різні типи боєприпасів, від високоточних бомб до ракет класу “повітря-повітря” і “повітря-земля”, є свідченням універсальності на полі бою.

Безпілотник оснащений технологіями скритності, включно з конструкцією плоского сопла для поліпшення радіолокаційної непомітності.

У Росії очікують, що С-70 зіграє важливу роль у майбутніх бойових сценаріях, використовуючи свої можливості скритності, високу швидкість і значну вантажопідйомність для виконання різних місій. З огляду на масове використання безпілотників українськими військами, РФ прискорює власні програми зі створення БПЛА, включно з партнерством з Іраном з виробництва безпілотників Shahed.

 

Головні новини: