ГоловнаВійськові технологіїCV90: модернізована БМП з новою баштою D35 з 35-мм гарматою з'явиться в...

CV90: модернізована БМП з новою баштою D35 з 35-мм гарматою з’явиться в Україні

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Україна почала отримувати модернізовані БМП шведського виробництва CV90 35NL.

Подробиці

Машини цього типу також відомі під назвою First of Type 4 (FoT4) і покликані поліпшити можливості сухопутних військ української армії.

Бронемашина оснащена новою баштою D35 з 35-мм гарматою і системою стабілізації COAPS-L, що покращує спостереження і наведення. Також у вежі встановлено систему активного захисту Iron Fist і ракетний блок Spike-LR2.

CV90: модернізована БМП з новою баштою D35 з 35-мм гарматою з'явиться в Україні

Електронна архітектура CV9035NL MLU оновлена за рахунок інтеграції сучасних технологій, що підвищило функціональні можливості машини та її сумісність з іншими військовими системами.

Незважаючи на нові компоненти башти, корпус БМП залишився від моделі Mk.III, але з низкою поліпшень. Це поєднання надійної платформи Mk.III і передових функцій варіанту Mk.IV. Офіційне позначення машини – Mk.IIIC.

Цю конфігурацію обрано для ЗСУ та армії Швеції (при цьому українські зразки, найімовірніше, не отримають системи ATGM або APS).

CV90: модернізована БМП з новою баштою D35 з 35-мм гарматою з'явиться в Україні

Фелікс Слот з Commando Materieel & IT наголосив, що розробка системи активного захисту APS для перехоплення загроз і впровадження гумових гусениць для зниження вібрації і поліпшення комфорту екіпажу зробили CV90 “вельми затребуваною машиною в альянсі”.

Виробництво та обслуговування нової моделі буде в основному здійснюватися голландськими фахівцями, з подальшим розширенням співпраці зі Швецією і Данією з виробництва машин для України.

 

Головні новини: