ГоловнаВійськові технологіїSPYDER-MR: нова ізраїльська розробка ППО з можливістю виявлення повітряних цілей та їх...

SPYDER-MR: нова ізраїльська розробка ППО з можливістю виявлення повітряних цілей та їх миттєвого знищення

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Ракетна система SPYDER-MR авторства ізраїльської групи Rafael Advanced Defense Systems має універсальні можливості в протиповітряній обороні. Вона оснащена ракетами Python-5 і Derby, призначеними для протидії повітряним загрозам, включно з літаками, вертольотами, безпілотними літальними апаратами та балістичними ракетами.

Подробиці

Система SPYDER-MR відрізняється високою мобільністю і здатністю до швидкого розгортання. У ній використовуються передові технології радарів і управління. 3D-радіолокатор EL/M-2106 ATAR дає змогу виявляти та відстежувати цілі на значних відстанях і висотах, забезпечуючи комплексний захист. Вертикальний пуск ракет і охоплення на 360 градусів дозволяють ефективно протистояти множинним загрозам.

SPYDER-MR: нова ізраїльська розробка ППО з можливістю виявлення повітряних цілей і їхнього миттєвого знищення

Сімейство систем SPYDER включає кілька конфігурацій: SR (Short Range), MR (Medium Range), LR (Long Range), ER (Extended Range) і новітню All-in-One, які здатні нейтралізувати літаки, безпілотники, високоточні боєприпаси та балістичні ракети.

SPYDER – гнучка настроювана система, адаптована для транспортування авіацією. Вона заснована на відкритій архітектурі, що об’єднує найсучасніші датчики, еффектори і конфігурації пускової установки. Високоточні ракети-перехоплювачі на кшталт Python 5 з дводіапазонною інфрачервоною голівкою самонаведення та I-DERBY ER з двохімпульсним ракетним двигуном для більшої дальності адаптовані до різних експлуатаційних вимог.

Основні переваги SPYDER включають

  • оперативні та перевірені в бою системи;
  • здатність вражати широкий спектр ворожих загроз;
  • відкриту архітектуру з можливістю реконфігурації;
  • можливість виявлення цілей на ходу;
  • миттєву стрільбу після зупинки.

Систему також оснащено ракетами подвійного призначення для боїв “повітря-повітря” і “земля-повітря”, а також унікальною комбінацією ракет з головками самонаведення IIR або RF, що робить SPYDER надзвичайно універсальною.

Головні новини: