ГоловнаВійськові технологіїXRQ-73 SHEPARD: агентство DARPA готує гібридно-електричний безпілотник для виконання особливо складних місій

XRQ-73 SHEPARD: агентство DARPA готує гібридно-електричний безпілотник для виконання особливо складних місій

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Агентство DARPA, що займається перспективними дослідженнями у сфері оборони, анонсувало новий проєкт з розробки гібридно-електричного дрона XRQ-73 SHEPARD.

Подробиці

Новинка належить до програми “X-prime”, використовуючи гібридну е-архітектуру і технології від попереднього проєкту XRQ-72.

Програма спрямована на швидку розробку безпілотника з високою витривалістю для виконання складних місій. За словами Стіва Комадіна, який адмініструє проєкт SHEPARD, місія починання полягає у швидкому створенні нового дизайну безпілотника для оперативного використання.

XRQ-73 SHEPARD: агентство DARPA готує гібридно-електричний безпілотник для виконання особливо складних місій

Програму описують як проєкт, що використовує нові технології і знижує ризики інтеграції на системному рівні. DARPA не розкриває подробиць, але відомо, що XRQ-73 буде безпілотною системою “групи 3” вагою близько 567 кг. Конструкція являє собою літаюче крило з конічними закінцівками і двома повітрозабірниками на верхній стороні фюзеляжу.

Точні характеристики поки невідомі, проте класифікація Міноборони США вказує на максимальну злітну масу 598,7 кг, робочу висоту від 1 кілометра, швидкість до 200 км/год. Приклади БПЛА “групи 3” включають RQ-21 Blackjack і RQ-7 Shadow.

Гібридна електросилова установка забезпечить тихіші польоти, економію пального і зниження викидів, що підходить для завдань розвідки, спостереження і рекогносцировки.

Головні новини: