ГоловнаВійськові технологіїНа Волині показали новий безпілотник підвищеної живучості дальністю до 300 км.

На Волині показали новий безпілотник підвищеної живучості дальністю до 300 км.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Волинські фахівці розробили новий розвідувальний безпілотник RAIDER-1, який має високу живучість і дальність польоту до 300 кілометрів. Конструкцію дрона було модернізовано на основі іноземного аналога, що дає йому змогу надійно тримати горизонт і стійко передавати відеосигнал оператору протягом усього польоту.

Подробиці

RAIDER-1 отримав продовження у вигляді вантажного безпілотника RAIDER-2, який проходить тестові випробування як бомбардувальник. Апарат здатний нести понад п’ять кілограмів боєприпасів, радіообладнання, систем зв’язку або наведення на цілі. “Двійка” оснащена потужними відеокамерами і малошумними двигунами з демпферами, що робить дрон практично безшумним. Чотири двигуни і велика площа крила дають змогу безпілотнику здійснювати польоти до 10 кілометрів, виконуючи всі функції RAIDER-1 і маючи підвищену живучість під час посадки.

На Волині показали новий безпілотник підвищеної живучості дальністю до 300 км

RAIDER-2 може виконувати польоти за заздалегідь заданим маршрутом, враховуючи особливості ландшафту, і передавати відеосигнал як в автономному режимі, так і в режимі реального часу. Під час випробувань перевіряється стійкість “пташки” до роботи в умовах протидії ворожих систем радіоелектронної боротьби.

Військовий інженер-конструктор із позивним “Вінкс” зазначив, що в кожному регіоні України ведуться розробки різних типів безпілотників для бойових умов, але такі характеристики, як в обох “Райдерів”, є унікальними. Один із прототипів здатен літати до чотирьох годин, інший – до п’яти.

На Волині показали новий безпілотник підвищеної живучості дальністю до 300 км

Розробки проходять випробування в районах бойових дій для перевірки живучості в різних погодних умовах, включно з дощем і снігом. Встановлені на безпілотниках камери забезпечують зйомку з різних ракурсів, що дає змогу отримувати стабільне зображення.

Головні новини: