ГоловнаВійськові технологіїПерший політ XQ-67A: успішний запуск нового ударно-розвідувального дрону показано на відео

Перший політ XQ-67A: успішний запуск нового ударно-розвідувального дрону показано на відео

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Науково-дослідна лабораторія ВПС США (AFRL) опублікувала відеозапис першого польоту демонстратора XQ-67A, який відбувся 28 лютого 2024 року. Цей безпілотний літальний апарат є представником II покоління автономних спільних платформ (ACP), розроблених у рамках програми станцій бортових датчиків (OBSS).

Подробиці

XQ-67A, спроектований і побудований корпорацією General Atomics, благополучно пройшов усі контрольні точки і завершив першу серію льотних випробувань. Апарат було створено на основі нової архітектури “родове шасі”, що дає змогу швидше й економічніше розробляти та копіювати літаки.

Перший політ XQ-67A: успішний запуск нового ударно-розвідувального дрона показаний на відео

Цей підхід відповідає на виклики сучасної конкуренції у сфері військових технологій, забезпечуючи більш швидке надання передових можливостей бойовим винищувачам. Проєкт XQ-67A спрямований на формування надійних і ефективних платформ, здатних до автономного польоту, відкриваючи тим самим нові перспективи для військових операцій.

Льотні випробування проводилися на базі General Atomics у Грей-Бьютт-Філд (Палмдейл, Каліфорнія). Новинка є першою платформою II покоління ACP, доповнюючи зусилля з прискорення розгортання спільних бойових літаків (CCA) на кшталт X-62 VISTA і F-16 VENOM.

AFRL активно розвиває ініціативи, спрямовані на прискорення наукових і технологічних розробок, забезпечуючи гнучкість і безперервний розвиток. Програма LCAAPS досліджує можливості створення базової архітектури для розроблення різних типів літаків, що сприяє швидшій та економічнішій реалізації військових проєктів.

Відео першого випробувального польоту XQ-67A доступне для перегляду нижче.

Головні новини: