ГоловнаВійськові технологіїКомплексна система захисту від дронів від ізраїльської компанії Netline на базі ШІ...

Комплексна система захисту від дронів від ізраїльської компанії Netline на базі ШІ виявляє всі типи БПЛА незалежно від їх спектральних характеристик

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Група Netline Communications Technologies розробила багаторівневу систему захисту від дронів DroneNet, яка являє собою комплексне рішення для захисту стратегічних об’єктів. Система створює віртуальний “захисний купол”, що ізолює і запобігає несанкціонованому проникненню безпілотників.

Детально

Комплексна система захисту від дронів необхідна для протидії сучасним загрозам, пов’язаним із використанням БПЛА. Система виявляє наближення “пташок”, відстежує траєкторію їхнього польоту і блокує зв’язок між апаратом і контролером, а також сигналами GNSS, виводячи безпілотники з ладу.

Деякі радіочастотні аналізатори використовують датчики для виявлення зв’язку між дроном і контролером. В умовах насиченого спектрального середовища (у містах тощо) складно виявити несанкціоновану активність БПЛА, що вимагає більш точного рішення.

Комплексна система захисту від дронів від ізраїльської компанії Netline на базі ШІ виявляє всі типи БПЛА незалежно від їх спектральних характеристик

Зі збільшенням кількості супротивників, які використовують доступні дрони, виникає реальна загроза безпеці. БПЛА становлять асиметричну загрозу для передових сил, оскільки їх легко придбати й адаптувати для різних завдань, включно з атаками і збором розвідданих.

Система захисту від дронів має бути багаторівневою і здатною працювати в будь-яких погодних умовах. Вона включає в себе виявлення, відстеження і придушення безпілотників, створюючи захисний щит навколо зони, що охороняється. Управління системою здійснюється з центрального командного пункту.

Комплексна система захисту від дронів від ізраїльської компанії Netline на базі ШІ виявляє всі типи БПЛА незалежно від їх спектральних характеристик

Нова ізраїльська розробка DroneNet включає три рівні захисту, які можна налаштувати залежно від вимог. Система здатна точно визначати та ідентифікувати БПЛА в умовах міських і густонаселених районів. Радіочастотні датчики пеленгації аналізують діапазони, які використовуються комерційними безпілотниками, відстежуючи їхнє місце розташування і шлях.

Глушник дронів порушує зв’язок між БПЛА і його контролером, використовуючи радіоперешкоди. У результаті “пташка” або повертається у вихідну точку, або зазнає аварії. Управління системою здійснюється через інтерфейс Netline C4I, який дає змогу відображати виявлені загрози в онлайн-режимі.

DroneNet пропонує різні конфігурації для задоволення тактичних завдань, включно з переносними, автомобільними, стаціонарними і такими, що швидко розгортаються. Система підходить для використання оборонними силами, поліцією і для завдань внутрішньої безпеки, включно із захистом стратегічних об’єктів і високопоставлених осіб.

Головні новини: