ГоловнаВійськові технологіїРозробник бронетранспортера «Отаман» розповів про особливості бойової машини

Розробник бронетранспортера «Отаман» розповів про особливості бойової машини

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Модернізований БТР “Отаман” приросте посиленим бронезахистом п’ятого класу і отримає багатошарове V-подібне днище.

Подробиці

У новій версії бронемашини буде враховано попередній досвід експлуатації та нові вимоги військових структур. Переконструкція інтер’єру спричинить зміну силуету корпусу. Моторно-трансмісійне відділення тепер займе всю передню частину машини, а місце механіка-водія буде винесено за нього для підвищення ергономіки та безпеки екіпажу.

Розробник бронетранспортера

Сергій Вілков з НВО “Практика” назвав нове компонування схожим з компонуванням німецької бойової машини Boxer. Розробку “Отамана”, що стартувала у 2018-19 рр., до теперішнього часу було припинено. Робота над проєктом відновилася лише відносно недавно.

Захист осучасненого БТР відповідатиме рівню 5 стандарту STANAG 4569, що передбачає захист від обстрілів підкаліберними 25-мм снарядами з відстані 500 метрів. Багатошарове V-подібне днище поліпшить протимінний захист.

Розробник бронетранспортера

НВО “Практика” планує випуск двох версій “Отамана”. Перша з них отримає колісну базу 6×6 вагою 26 тонн, друга – 8×8 (30-32 тонни). Обидві платформи максимально уніфіковані за рахунок єдиної трансмісії та однотипного движка.

Стрічка новин: