ГоловнаВійськові технологіїВ Україні представлений ударний безпілотник «Булава», який перевершує російський «Ланцет»

В Україні представлений ударний безпілотник «Булава», який перевершує російський «Ланцет»

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

В Україні вперше представили ударний безпілотник “Булава” від компанії UAC, який вважається таким, що перевершує російський баражуючий боєприпас “Ланцет”. Український дрон вирізняється більшою дальністю польоту, більшою кількістю вибухівки та здатністю автоматично виявляти цілі.

Подробиці

Новий БПЛА отримав експортну назву Mace, але оригінальна назва – “Булава”. Він має злітну вагу 11 кг, з яких 3,6 кг становить потужна кумулятивно-термобарична бойова частина. Апарат запускається за допомогою катапульти і може перебувати в повітрі до 50 хвилин, розганяючись до 100 км/год. Розмах крил дрона становить близько 1,6 метра, довжина – близько 1,5 метра, а дальність ураження – понад 60 км.

Особливості конструкції

“Булава” має Х-подібні крила, що робить його маневреним і дає змогу вражати цілі в найменш захищених місцях. Дрон може виконувати місії як вдень, так і вночі, використовуючи машинний зір для автоматичного виявлення і супроводу цілей. Він здатний атакувати об’єкти за координатами, а також цілі, обрані оператором.

Переваги перед аналогами

“Булава” стійкий до впливу ворожих засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ), фіксує спуфінг і використовує технологію ретрансляції для збільшення дальності ураження. Дрон також може працювати в єдиному ройовому режимі з розвідувальними безпілотниками, що розширює його тактичні можливості.

Порівняння з іншими баражувальними боєприпасами

Для порівняння, інші баражувальні боєприпаси, такі як ALTIUS, RCM2 і “Owl”, мають свої унікальні характеристики:

– ALTIUS: багатоцільовий боєприпас із часом перебування в повітрі понад 4 години.

– RCM2: здатний вражати захищені об’єкти на дальності до 500 км.

– “Owl”: безшумний боєприпас із дальністю ураження до 200 км.

Таким чином, “Булава” є значним технологічним досягненням у галузі безпілотних систем, пропонуючи високі показники продуктивності та стійкість до радіоелектронних загроз.

Стрічка новин: