ГоловнаВійськові технологіїДодаток «Повітряна тривога» поповнився техніками психологічної самодопомоги

Додаток «Повітряна тривога» поповнився техніками психологічної самодопомоги

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

У додатку “Повітряна тривога” додано техніки психологічної самодопомоги від Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?”, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською. Мета нововведення – покращення системи психосоціальної підтримки та розвиток культури турботи про ментальне здоров’я. Пресслужба Ajax Systems повідомляє, що впроваджені новації допоможуть користувачам стабілізувати емоційний стан під час повітряних тривог та інших стресових ситуацій.

Подробиці

Тепер користувачі отримують push-повідомлення із запитанням “Ти як?” після відбою тривоги. При натисканні на повідомлення відкривається підрозділ “Аптечка психологічної самодопомоги”, де зібрані поради для дорослих, дітей та ветеранів. Тут представлені техніки допомоги собі та дітям, вправи зі стабілізації емоційного стану та контакти фахівців. Також є рекомендації щодо підтримки людей з досвідом війни.

Додаток

Оксана Збітнєва з Координаційного центру КМУ з психічного здоров’я наголосила на важливості наявності таких матеріалів у доступі, особливо в умовах частих повітряних тривог і вибухів.

Валентин Гриценко з Ajax Systems наголосив, що постійні тривоги сильно впливають на ментальний стан людей, тому важливо надавати інструменти для покращення психічного здоров’я.

Голова проєкту “Повітряна тривога” і засновник групи Stfalcon Степан Танасійчук додав, що застосунок став одним із чинників тривожності в повсякденному житті українців. Розробники прагнуть знизити негативний вплив тривог і підтримати ментальне здоров’я нації, запровадивши техніки самодопомоги.

Для перегляду техніки самодопомоги необхідно перейти в розділ “Корисне” внизу екрана застосунку, обрати тему та натиснути “Детальніше” для отримання методички. Крім порад щодо ментального здоров’я, у розділі з’явилося посилання на ігровий симулятор LifesaverSIM, що навчає медичної допомоги і тактичної медицини.

Додаток

Оновлення доступне для користувачів iOS та Android. У разі відсутності автоматичного апдейту, компанія рекомендує оновити застосунок вручну або перевстановити його.

Головні новини: