ГоловнаВійськові технологіїКитайська компанія планує випередити Starlink за кількістю супутників на навколоземній орбіті

Китайська компанія планує випередити Starlink за кількістю супутників на навколоземній орбіті

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Група Hongqing Technology з головним офісом у Шанхаї (повн. назв. Shanghai Lanjian Hongqing Technology Co.) анонсувала плани із запуску 10 тис. супутників для реалізації фірмової ініціативи під назвою Honghu-3. Відповідне сповіщення вже отримано Міжнародним союзом електрозв’язку ITU.

Детально

Згідно з інформацією видання Interesting Engineering, у документі міститься повідомлення про швидке створення нового орбітального угруповання. Членам спільноти надано можливість оцінити потенційні незручності для діючих і майбутніх супутникових систем.

Терміни розгортання апаратів китайського конкурента Starlink не уточнюються. На поточний момент заснована сім років тому група Hongqing Technology контролює 48% акцій холдингу Landspace (Пекін), відомого створенням багаторазової ракети, здатної конкурувати з носіями SpaceX – корпорації з бізнес-імперії Ілона Маска, яка володіє найбільшою у світі мережею супутників “Старлінк”, що налічує майже 6 тис. апаратів.

Hongqing Technology в теорії може обійти “дітище” Маска за кількістю супутників на орбіті, проте анонсовані раніше SpaceX плани з розширення угруповання до 12 тис. апаратів роблять імовірність такого сценарію вкрай низькою.

Головні новини: