ГоловнаВійськові технологіїЗаступник міністра оборони: сотні тисяч людей знято з безпідставного розшуку завдяки додатку...

Заступник міністра оборони: сотні тисяч людей знято з безпідставного розшуку завдяки додатку «Резерв+»

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Заступник глави Міноборони з “цифри” Катерина Чорногоренко 29 травня повідомила про виключення 710 тис. громадян із безпідставного розшуку завдяки застосунку “Резерв+”.

Подробиці

Чиновниця підкреслила, що “Резерв+” допоміг усунути проблему з некоректними статусами в реєстрі “Оберіг”. Статус “у розшуку” присвоювався особам, про яких тривалий час не надходила інформація до територіальних центрів комплектування (ТЦК). Це не пов’язано з кримінальним переслідуванням, а лише означає відсутність даних про громадянина.

П/п-к Павло Литвин із ТЦК Солом’янського р-ну Києва раніше пояснив, що такий статус не свідчить про правопорушення, а є наслідком відсутності цифрової інформації.

Чорногоренко зазначила, що проблема торкнулася багатьох військовослужбовців, чиї дані не були своєчасно оцифровані. У результаті роботи цифрової команди Міноборони помилку було виправлено. Громадянам, знятим із розшуку, рекомендується повторно авторизуватися в застосунку для перевірки свого статусу.

Розробка “Резерв+” коштувала близько $86 тис. (трохи більше ₴3,41 млн) і фінансувалася благодійним фондом. Питання про юридичні наслідки використання ПЗ поки залишається відкритим через відсутність згадки програми в нормативно-правових актах.

Головні новини: