ГоловнаВійськові технологіїІлон Маск запевнив, що SpaceX бореться із спробами РФ заглушити Starlink

Ілон Маск запевнив, що SpaceX бореться із спробами РФ заглушити Starlink

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

SpaceX докладає всіх зусиль для протидії спробам Росії заглушити супутниковий зв’язок Starlink, заявив у Х-мережі Ілон Маск. Проблема виникла з початком російського наступу на Харківщині й досі не вирішена.

Детально

Глава великого інвестфонду в коментарях до військової статті New York Times зазначив, що Starlink залишається єдиною системою зв’язку, що працює на “передку”, незважаючи на зусилля РФ порушити її роботу. Автор відповідного посту додав, що інше комунікаційне обладнання США військового призначення на кшталт Viasat за лічені години було виведене з ладу і досі не відновилося.

На згаданий меседж Маск відреагував фразою “Саме так!”, після чого вказав на необхідність компанії SpaceX витрачати значні ресурси на боротьбу з російськими спробами глушіння. Інноватор назвав це складною проблемою, нагадавши, що росіянам вдалося відключити всі системи зв’язку, за винятком “Старлінка”.

Ілон Маск запевнив, що SpaceX бореться зі спробами РФ заглушити Starlink

Раніше повідомлялося, що на самому початку російського наступу на Харківському напрямку всі системи зв’язку, які працювали на Україну, вийшли з ладу. Частково відновити працездатність через деякий час зміг один лише “Старлінк”, проте проблеми із супутниковою комунікацією нікуди не поділися через спроби росіян глушити частоти, змінювати швидкість каналу зв’язку і “бити” по пакетах даних.

Головні новини: